- Bluearena - https://bluearena.gr -

Εμφανείς και επιτυχημένες οι πρώτες παρεμβάσεις Ελευθερόπουλου

Το είπε και το έκανε. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, μετά τον αγώνα με τη Σπάρτη εξηγούσε ότι δεν είχε τον χρόνο για  σημαντικές τακτικές παρεμβάσεις στην ομάδα μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή.

Οι «πυκνές» αγωνιστικές υποχρεώσεις και η αδυναμία να γνωρίσει, αλλά και να δουλέψει τη νέα ομάδα του μέσα από την καθημερινότητα των προπονήσεων, με άνεση χρονικού περιθωρίου εβδομάδας, τον περιόρισαν αναγκαστικά στο να ακολουθήσει την πεπατημένη, που «κληρονόμησε», σε τακτικό επίπεδο, στο «κυανόλευκο» συγκρότημα.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι από την πρώτη εβδομάδα, κατά την οποία βρήκε τα περιθώρια, που αναζητούσε για να δουλέψει, επέφερε ουσιαστικές τακτικές παρεμβάσεις στην αγωνιστική φιλοσοφία του Ημίθεου και αυτό έγινε άμεσα αντιληπτό, μέσα από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την αναμέτρηση στα Σπάτα.

Τοποθέτησε  στην πίσω γραμμή του κεντρικού άξονα των χαφ δύο κλασικούς αμυντικούς μέσους, αντί του μέχρι τώρα σχηματισμού, που ήθελε είτε τον Παναγιωτούδη, είτε τον Μενδρινό («οκτάρια» δηλαδή) να αγωνίζονται δίπλα στον «κόφτη» της μεσαίας γραμμής.

Ο Χουσεΐν Μουμίν απέκτησε ως παρτενέρ τον Νίκο Καλτσά, ο οποίος μπορεί να είναι επίσης κλασικός αμυντικός μέσος, αλλά, παράλληλα, «έχει» το παιχνίδι με τη μπάλα κάτω και τη βοήθεια στον δημιουργικό τομέα. Αυτή η κίνηση του κόουτς ανέβασε επίπεδο αγωνιστικής λειτουργίας στην ομάδα, καθώς, στο ανασταλτικό πεδίο, κατέστρεψε τη δυνατότητα των αντιπάλων στον τομέα της παραγωγής παιχνιδιού, ενώ στο επιθετικό βοήθησε το «δεκάρι» (Μενδρινός) να αγωνιστεί με άνεση σε πιο προωθημένο χώρο, προσφέροντας υποστήριξη στον σέντερ φορ (Περόνε).

Η συγκεκριμένη διαδικασία εξυπηρέτησε στις άμεσες εναλλαγές του σχηματισμού από το – μέχρι πρότινος αμετάβλητο – «4-2-3-1», στο «4-4-2», αναλόγως των συνθηκών εξέλιξης του αγώνα, λόγω της ευελιξίας, η οποία δόθηκε στον επιτελικό μέσο να περνά σε ρόλο δεύτερου φορ συχνά – πυκνά.

Επίσης, όπως διευκρίνισε και στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον αγώνα, ο ίδιος ο τεχνικός του Ημίθεου, εφαρμόστηκε η εντολή του για πρεσάρισμα ψηλά από πλευράς των πλαγίων μεσοεπιθετικών της ομάδας έναντι των ακραίων μπακ του αντιπάλου, ώστε να δημιουργείται έντονο χάσμα μεταξύ των γραμμών του και δυσχέρεια στη δημιουργία παιχνιδιού από την πλευρά του.

Πρώτες ουσιαστικές παρεμβάσεις, λοιπόν, από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο και αναμένεται συνέχεια, καθώς, μέχρι την εορταστική διακοπή του πρωταθλήματος, προβλέπεται μόνο μία εμβόλιμη αγωνιστική υποχρέωση (για το κύπελλο με τον ΠΑΣ Γιάννινα) και, συνεπώς, το περιθώριο για δουλειά μέσα από τις προπονήσεις προσφέρεται στον 42χρονο προπονητή.