- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ένας… «Ηρακλής Μίκρας», μπορεί τη μεγάλη ευρωπαϊκή ανατροπή

Φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ακατόρθωτο. Ο λόγος για την ανατροπή αυτού του – κακού – αποτελέσματος της πρώτης αναμέτρησης μεταξύ Μπενφίκα και Ηρακλή στο “Pavilhao da Luz No 2” της Λισαβόνας.

Η πρώτη επαφή με τον αντίπαλο στον θεσμό του Challenge Cup, μπορεί να άφησε πολύ δυσάρεστη γεύση, αλλά δεν ήταν άκρως απογοητευτική. Τουλάχιστον δεν ήταν ευθέως ανάλογη αυτού, που προδίδει το τελικό 3-0 της επιβολής των Λουζιτανών επί των «κυανολεύκων».

Στο στρατόπεδο του Ημίθεου αποδέχονται ότι ο αντίπαλος είναι – όντως – ισχυρός, με πολλές επιθετικές λύσεις και με παίκτες, στους οποίους, αν και εφόσον προσφέρεις τα ανάλογα περιθώρια, θα σου «τελειώσουν» φάσεις και σετ, αλλά έχουν – παράλληλα – αντιληφθεί ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν οι ίδιοι για το ευρύ εις βάρος τους αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα, που διεξήχθη στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

Ο Ημίθεος άφησε, πριν τα μισά της διαδρομής του, το πρώτο σετ και έπεσε αμαχητί, ενώ στα επόμενα, δύο, στα οποία ήταν στοιχειωδώς σοβαρός και ανταγωνιστικός, μπορούσε – σαφέστατα – να έχει κατά πολύ καλύτερη τύχη και αποτέλεσμα.

Αυτά τα δύο τελευταία σετ της πρώτης αναμέτρησης είναι εκείνα, στα οποία επιχειρεί να «κτίσει» την ανατροπή στη ρεβάνς της Μίκρας ο Γιάννης Ορφανός. Να αποκρυπτογραφήσει, σε συνεργασία με τον άμεσο συνεργάτη του, Στέφανο Νανά, όλα εκείνα τα δεδομένα, τα οποία ανάγκασαν τους Πορτογάλους να βρεθούν σε δύσκολη θέση έναντι του Ηρακλή και να επικρατήσουν στις λεπτομέρειες, κατακτώντας δύο σετ με το ισχνό 25-23.

Η τεχνική ηγεσία της ελληνικής πλευράς θεωρεί (όχι αδίκως) ότι ένας… «Ηρακλής Μίκρας» διαθέτει όλες τις απαιτούμενες αγωνιστικές προϋποθέσεις, προκειμένου να πιέσει την Μπενφίκα και να φτάσει στην πολυπόθητη «καθαρή» νίκη (με 3-0 ή 3-1), ώστε να αποκτήσει το προνόμιο του να διεκδικήσει την πρόκριση στο «χρυσό σετ», με την υποστήριξη της έδρας και του κόσμου του.

Σε αυτήν την αποστολή εξυπηρετεί άριστα το γεγονός ότι ο «Γηραιός» δεν έχει αγωνιστική υποχρέωση αυτό το Σάββατο για το ελληνικό πρωτάθλημα, λόγω ρεπό, με τον Γιάννη Ορφανό να διατηρεί όλα τα περιθώρια, τόσο για να ξεκουράσει τους παίκτες του από την ταλαιπωρία των τριών εκτός έδρας αγώνων, μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Λισαβόνα) και των αναλόγων μετακινήσεων, όσο και να τους προετοιμάσει, προσαρμόζοντας την αγωνιστική τακτική του στη μεγάλη ευρωπαϊκή ρεβάνς της 6ης Δεκεμβρίου στη Μίκρα.