Ανακοινώθηκε και επισήμως από το Κολλέγιο της Χαβάης ο Δ. Μούχλιας

Από τον ερχόμενο Αύγουστο μετακομίζει πέρα από τον Ατλαντικό ο νεαρός “κυανόλευκος” διαγώνιος.

Βόλει, Ηρακλής

Ο 19χρονος διεθνής διαγώνιος ανακοινώθηκε και επίσημα από την ομάδα βόλεϊ του Κολεγίου, το οποίο θα ενισχύσει από την επόμενη περίοδο.

Η ομάδα βόλεϊ του Κολεγίου το 2017 είχε αγωνιστεί στα ημιτελικά του NCAA, όπου ηττήθηκε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια ομάδα του Οχάιο, ενώ στο ρόστερ της υπάρχει ένας ακόμη ελληνικής καταγωγής παίκτης, ο Κύπριος Τζέιμς Αναστασιάδης που αγωνίζεται ως ακραίος. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Μούχλιας είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες και θεωρείται μία από τις μεγαλύετρες ελπίδες του ελληνικού βόλεϊ.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το κολέγιο «Ο Δημήτρης έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διάφορες διεθνείς διοργανώσεις ενώ βοήθησε την ομάδα του να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο στην Ελλάδα στο πρωτάθλημα U18 και την ομάδα του σχολείου του στην κατάκτηση του αντίστοιχου σχολικού πρωταθλήματος».
Εξίσου εντυπωσιακές είναι οι αναφορές που έκανε για τον Έλληνα διαγώνιο, γιο του παλαίμαχου διεθνή κεντρικού Νίκου Μούχλια, κι ο προπονητής του Κολεγίου Τσάρλι Γουέιντ.

«Ο Δημήτρης είναι ένας από τους κορυφαίους σκόρερ στην ηλικία του στην Ευρώπη εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι ένας γρήγορος αθλητής με καλό άλμα και γρήγορο χτύπημα ενώ ανήκει στο πρόγραμμα της ελληνικής εθνικής ομάδας. Στόχος του είναι να εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες του κολεγιακού πρωταθλήματος και είναι ενθουσιασμένος για την ευκαιρία που του δίνεται».

Ο Μούχλιας, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε από τον Έβρο Σουφλίου στον Ηρακλή (συμπαίκτης με τον αδερφό του Βασίλη), θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα τον ερχόμενο Αύγουστο ενώ στο προπονητικό τιμ θα βρει έναν παλιό γνώριμο του Ελληνικού βόλεϊ καθώς στο προπονητικό τιμ υπάρχουν ο Σέρβος τεχνικός Μίλαν Ζάρκοβιτς, αλλά κι ο Τζόσουα Γουόλκερ ο οποίος έχει αγωνιστεί στην ομάδα του Παναθηναϊκού.
Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι σε αμερικανικό κολέγιο φοιτούν και οι αδελφοί Μανδηλάρη, οι οποίοι αποτελούν ουσιαστικά την Εθνική ανδρών του Μπιτς Βόλεϊ.

MVB Signees Galloway, Mouchlias

Πηγή: sportsfeed.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to Top