- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ώρα Ευρώπης για τον Ηρακλή!

Έφτασε η βραδιά της μεγάλης επαναφοράς του Ηρακλή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η ομάδα, που τίμησε όσο καμία άλλη τα ελληνικά χρώματα σε επίπεδο ευρωπαϊκών βολεϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων, «ρίχνεται» στη μάχη του Challenge Cup.

Στον δρόμο της ευρωπαϊκής επανεκκίνησής του, ο Ημίθεος, επανέρχεται σε αυτήν τη διαδικασία, με σκοπό να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί στη συγκεκριμένη διοργάνωση και για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα, απόψε, αντιμετωπίζοντας μέσα στο σπίτι της, το Κλειστό Γυμναστήριο “Pavilhao da Luz No 2”, την ισχυρή Μπενφίκα.

Οι Λουζιτανοί δείχνουν διαθέσεις κυριαρχίας στη φετινή Πορτογαλική Λίγκα, όντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και έχοντας προλάβει να ηττηθούν μόνο μία φορά μέχρι τώρα, το περασμένο Σάββατο, στον εκτός έδρας αγώνα με τη Φόντε Μπαστάρντο, στο τάι μπρέικ και ενώ είχαν προηγηθεί με 0-2 στα σετ.

Ο κόουτς της Μπενφίκα, Μαρσέλ Ματζ, διαθέτει ρόστερ με… έξι ξένους παίκτες: τους Βραζιλιάνους Τιάγκο Ραφαέλ Ολιβέιρα (ακραίος), Τεό Φαμπρίτσιο Λόπες (διαγώνιος) και Φλάβιο Αντόνιο Σάντος Σοάρες (κεντρικός), τον Καναδό ακραίο Φρέντρικ Γουίντερ, τον Αυστραλό κεντρικό Πίτερ Βόλφστράτερ και τον Μαρκ Άντονι Ονόρε από το Τρίνινταν – Τομπάκο.

Απέναντί τους, η ομάδα του Γιάννη Ορφανού, θα πρέπει να ξεπεράσει το πρόβλημα της ταλαιπωρίας κατά τη μετάβαση στη Λισαβόνα, το οποίο προέκυψε εκτάκτως, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, αλλά και να διαχειριστεί τα προβλήματα τραυματισμού, που ταλανίζουν τις τελευταίες μέρες βασικούς παίκτες της, όπως οι Κώστας Προύσαλης και Θανάσης Ντίνας, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη μέση τους, καθώς και ο Κλίντι με πρόβλημα στο δεξί πόδι του.

Επίσης, οι «κυανόλευκοι» θα πρέπει να διαχειριστούν και την αγωνιστική υπερφόρτωση, η οποία τους δημιουργήθηκε από τις πρόσφατες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, που τους έφεραν να δίνουν σε διάστημα μιας εβδομάδας τρεις εκτός έδρας αγώνες (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Λισαβόνα), συμπεριλαμβανομένων – βεβαίως – και των απαραίτητων μετακινήσεων.

Τον αποψινό πρώτο αγώνα, μεταξύ των δύο αντιπάλων θα διαιτητεύσει ο Γερμανός Μίρκο Τιλ, με δεύτερο διαιτητή τον Ισπανό Αντόνιο Φερνάντο Κορέα Μπενίτεθ.

Ο αγώνας του Challenge Cup,  Μπενφίκα – Ηρακλής, θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο “Pavilhao da Luz No 2” και θα αρχίσει στις 22:30 ώρα Ελλάδος. Θα μεταδοθεί απευθείας, σε τηλεοπτική κάλυψη μέσω διαδικτύου, από το κανάλι LAOLA 1 TV, ενώ θα υπάρχει “live” ενημέρωση για την εξέλιξη της αναμέτρησης από τη BlueArena.