- Bluearena - https://bluearena.gr -

Για το καλύτερο δυνατό, μέχρι να έρθει το… «ιππικό»…

Η πραγματικότητα αναγνωρίζει ότι το ρόστερ, που δημιουργήθηκε στο τέλος του καλοκαιριού, μολονότι σε επίπεδο θεωρίας αντιμετωπίζονταν ως πλήρες και ποιοτικότατο, στην πράξη αποδείχθηκε ότι χρήζει σημαντικών μεταβολών.

Όχι μόνο για να καλυφθούν τα κενά σε συγκεκριμένες θέσεις, που «εκκρεμούσαν» από την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο, αλλά και για σοβαρότερη αναδόμηση του ρόστερ, με στόχο να αλλάξει η αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Είναι δηλαδή βέβαιο, ότι όχι μόνο θα προστεθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές, υπό τη μορφή στοχευμένων επιλογών, αλλά θα αποχωρήσουν και κάποιοι, οι οποίοι έχει εκτιμηθεί ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Μέχρι, λοιπόν, να έρθει το… «ιππικό», δηλαδή μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων – με την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου να ακολουθεί – ο Ημίθεος είναι υποχρεωμένος να δώσει τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος και έναν κυπέλλου, οι οποίοι – υπό τις παρούσες περιστάσεις, όπως αυτές διαμορφώθηκαν – έχουν τη δική τους κρισιμότητα, μιας και ο στόχος είναι να φτάσει η ομάδα μέχρι τις γιορτές με τις λιγότερες δυνατές απώλειες ή (αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε πιο αισιόδοξα το θέμα) έχοντας συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

Το καλεντάρι αυτών των αγώνων, έχει ως εξής:

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, (15:00), Δημοτικό Στάδιο Σπάτων, Αήττητος Σπάτων – Ηρακλής (7η  αγωνιστική Football League).

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, (15:00), Καυτανζόγλειο Στάδιο, Ηρακλής – ΑΕ Καραϊσκάκης (8η  αγωνιστική Football League).

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, (15:00 – ΕΡΤ3), Γήπεδο ΓΣ Δόξα Δράμας, Δόξα Δράμας – Ηρακλής (9η αγωνιστική Football League).

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, (19:30 – Cosmote Sport), Καυτανζόγλειο Στάδιο, Ηρακλής – ΠΑΣ Γιάννινα (τελευταία αγωνιστική φάσης Ομίλων Κυπέλλου Ελλάδας).

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, (15:00), Καυτανζόγλειο Στάδιο, Ηρακλής – Απόλλων Πόντου (10η αγωνιστική Football League)

* Όπως γίνεται αντιληπτό, στην προσπάθεια να φτάσει μέχρι το τέλους του χρόνου με θετικό πρόσημο, ο Ηρακλής έχει ως σύμμαχο την έδρα του, καθώς από τους πέντε υπολειπόμενους αγώνες οι τρεις διεξάγονται εντός και οι δύο εκτός (Σπάτα και Δράμα).