- Bluearena - https://bluearena.gr -

Πήρε άνετα, αυτό που ήθελε…

Επαναφορά στα νικηφόρα αποτελέσματα για τον Ηρακλή, μετά από πέντε αγωνιστικές απογοήτευσης, με επικράτηση επί της Σπάρτης και μάλιστα με άνεση και χωρίς… περιπέτειες.

Ο Ημίθεος κατέκτησε τους τρεις βαθμούς, φτάνοντας στον στόχο του με το 3-0 επί των Λακώνων, με γκολ, που πέτυχαν ο Περόνε, νωρίς στο πρώτο μέρος και οι Κλέιτον – Χασομέρης στο δεύτερο, σε μία αναμέτρηση, η οποία – τελικά – δεν έκρυβε πολλές δυσκολίες για τη γηπεδούχο πλευρά.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δεν φάνηκε διατεθειμένος να αλλάξει και πολλά στο γνωστό, κλασικό σχήμα της ομάδας, καθώς επανέφερε τον Μουμίν, ενώ για το ρόλο του τραυματία Κούσα επέλεξε τον Κουκόλη, τοποθετώντας, παράλληλα τον Πασά σε ρόλο αριστερού μπακ, στη θέση του Χιντζίδη.

Ο Ημίθεος ήταν επιθετικός, «ζήτησε» το γκολ από τη σέντρα του παιχνιδιού και ευτύχησε να το πετύχει σε εξαιρετικό συνδυασμό Κλέιτον Περόνε από στατική φάση στο 14΄. Το γρήγορο γκολ λειτούργησε ευεργετικά και πολύ περισσότερο ευεργετικά λειτούργησε το γεγονός ότι οι Σπαρτιάτες δεν κατόρθωσαν να εκμεταλλευτούν τα αμυντικά λάθη και την αδυναμία των «κυανολεύκων» στις στατικές φάσεις, στοιχεία, τα οποία και πάλι έκαναν έντονα την εμφάνισή τους.

Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής κυριάρχησε, άνοιξε το παιχνίδι του, έγινε πιο παραγωγικός και το όμορφο γκολ του Κλέιτον απλοποίησε ακόμη περισσότερο την υπόθεση νίκη, με το τρίτο τέρμα από τον Χασομέρη – απλώς – να «σφραγίζει» την τελική επικράτηση.

Ας θυμηθούμε αναλυτικά όλη την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως καταγράφηκε μέσα από το “live” της BlueArena:

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ: 3-0. Καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής, πέτυχε άλλα δύο γκολ και ήταν πιο παραγωγικός στον τομέα της απειλής του αντιπάλου, αλλά και πάλι έδειξε αδυναμία στις στατικές φάσεις στην περιοχή του. Το ουσιαστικό είναι ότι η νίκη ήρθε και μάλιστα άνετα.

84΄ Εκτέλεση φάουλ, κεφαλιά του προωθημένου Κουκόλη, η μπάλα ξυστά άουτ από την εστία του Σταματόπουλου.

80΄ Παναγιωτούδης αντί Περόνε.

72΄ Όμορφη κάθετη από τον Καλτσά, ψηλοκρεμαστό πλασέ από τον Περόνε, η μπάλα περνά άουτ.

68΄ Κάρτα στον Περόνε.

65΄ Γεωργίου αντί Ντούνη.

61΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ! Κοντινή κεφαλιά του Χασομέρη, αποκρούει ο Σταματόπουλος, νέα προσπάθεια Χασομέρη, και πάλι ο τερματοφύλακας, όμως ο Χασομέρης με τρίτη προσπάθεια τον νικά και κάνει το 3-0.

59΄ Εκτέλεση φάουλ για τη Σπάρτη, ο Βοσνιάδης γλιστρά πάνω στην έξοδο, ο Φραγκούλης μόνος την κεφαλιά, άουτ.

55΄ Καλτσάς αντί Μενδρινού.

54΄ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ! Εντυπωσιακό γκολ, με τον Κλέιτον να τριπλάρει και να κάνει το 2-0.

48΄ Εκτελείται το κόρνερ, γύρισμα από Κουκόλη, άουτ.

47΄ Σουτ Ντούνη, κόντρα, κόρνερ.

46΄ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: 1-0. Ο Ηρακλής επεδίωξε από την αρχή το γκολ, το πέτυχε γρήγορα με τον Περόνε από στατική φάση, στη συνέχεια απείλησε κυρίως με μακρινά σουτ, απέφυγε την τελευταία στιγμή δυσάρεστες καταστάσεις από αμυντικά λάθη του και αδυναμία στις στατικές φάσεις και έκλεισε το πρώτο μέρος προηγούμενος.

32΄ Λάθος από Στάμου, η φάση καταλήγει σε σέντρα – σουτ του Κωνσνταντινόπουλου, που φεύγει άουτ.

29΄ Ο Μενδρινός δοκιμάζει το πόδι του, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

27΄Κάρτα στον Πασά.

24΄ Ο Κουτρομάνος βγάζει για τον Περόνε, αλλά προλαβαίνει και με έξοδο ο Σταματόπουλος απομακρύνει με το πόδι.

14΄ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ! Ο Κλέιτον βρίσκει τον Περόνε με εκτέλεση φάουλ και ο Αργεντινός εκτελεί από κοντά με κεφαλιά, κάνοντας το 1-0.

12΄ Μόνος από κοντά ο Φραγκούλης ύστερα από στατική φάση, παίρνει την κεφαλιά, η μπάλα έφυγε άουτ. Η πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης είναι για τους φιλοξενούμενους.

9΄ Ο Μουμίν βγάζει για τον Ντούνη, αλλά προλαβαίνει ο γκολκίπερ Σταματόπουλος της Σπάρτης.

7΄ Ένα πρώτο σουτ για τον Ηρακλή. Ο Χασομέρης δοκιμάζει το πόδι του, αλλά το σουτ είναι πολύ κακό και πολύ άστοχο.

1΄ Έναρξη αγώνα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΗΡΑΚΛΗΣ: Βοσνιάδης, Κουκόλης, Στάμου, Κουτρομάνος, Πασάς, Μουμίν, Μενδρινός (55΄ Καλτσάς),Χασομέρης, Ντούνης (65΄ Γεωργίου), Κλέιτον, Περόνε (80΄ Παναγιωτούδης).

ΣΠΑΡΤΗ: Σταματόπουλος, Κοζάκης, Κολτσίδας, Βλάχος, Φραγκούλης, Τιεντσέου, Στογιάνοβιτς (75΄ Ρούμπος), Καψάσκης, Βλαχομήτρος, Κωνσταντινόπουλος, Μαντζίρης (64΄ Καινούριος).