Δύο λόγια για τον Παύλο Μυροφορίδη

Ο Δημήτρης Βλάχος σχολιάζει το διαζύγιο του Ηρακλή με τον Έλληνα τεχνικό διευθυντή.

Απόψεις
Ανάμεσα στα πολλά που έχει πει κατά καιρούς ο Παύλος Μυροφορίδης ήταν και στο εξής: «Συμβόλαιο με την επιτυχία, δεν έχει κανένας». Και φέτος απέτυχε, για πρώτη ίσως φορά στην καριέρα του. Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη στην πέμπτη αγωνιστική, ωστόσο είναι πασιφανές ότι οι επιλογές του καλοκαιριού, δεν του βγήκαν.
Ο καθένας μπορεί να δώσει την δική του εξήγηση για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα σε όλα σχεδόν τα φετινά 90λεπτα. Κακή προετοιμασία, μεγάλος μέσος όρος ηλικίας, λανθασμένος σχεδιασμός κτλ. Ό,τι και να πει κανείς σήμερα, θα έχει δίκιο, διότι για όσα βιώνουμε μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει μία λογική εξήγηση. Το διαζύγιο με τον Μυροφορίδη ήταν η λογική κατάληξη με βάση όσα είχαν προηγηθεί από το παιχνίδι του Ατρομήτου και έπειτα. Ήταν γνωστό ότι ορισμένοι τον περίμεναν στην γωνία από το καλοκαίρι και όσο οι επιλογές του τον πρόδιδαν, τόσο πλήθαιναν οι φωνές που ζητούσαν την απομάκρυνσή του.
Και ο ίδιος άλλωστε είχε ξεκαθαρίσει τον Τομ Παπαδόπουλο ότι θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι τα Χριστούγεννα. Η ντροπιαστική όμως ήττα από τον Απόλλωνα Λάρισας, ήταν η αφορμή για να έρθει το διαζύγιο σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα. Είναι πασιφανές ότι ο Μυροφορίδης δεν είναι αυτή την εποχή ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις των φίλων του Ηρακλή, προς ικανοποίηση των ουκ ολίγων εχθρών του (όχι μόνο εντός του Ηρακλή).
Προσωπικά όμως δεν πρόκειται να συνταχθώ με όλες αυτές τις φωνές. Όχι επειδή τρέφω μία ιδιαίτερη συμπάθεια στον Έλληνα τεχνικό διευθυντή (την οποία ποτέ δεν έκρυψα), αλλά επειδή προσπαθώ στην ζωή μου να μην είμαι αχάριστος. Επαναλαμβάνω ότι ο Μυροφορίδης φέτος απέτυχε.
Ωστόσο δεν πρόκειται να ξεχάσω τα όσα προσέφερε στην ομάδα προ τετραετίας, καθώς και όσα έκανε το καλοκαίρι για να έχουμε σήμερα όλοι μας την ευκαιρία να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Διότι αυτό που ζούμε σήμερα, μπορεί να είναι στενάχωρο, μπορεί να μας πληγώνει, αλλά είναι αυτό για το οποίο θέλουμε να μιλάμε.
Γκρινιάζουμε για τα συστήματα, τους παίκτες, τους προπονητές και όχι για προσφυγές, για κομμένα ρεύματα και όλα εκείνα που μαύριζαν την ψυχή μας όλα αυτά τα χρόνια. Και ο βασικός λόγος που μιλάμε για ποδόσφαιρο, είναι ο Παύλος Μυροφορίδης. Διότι αν δεν έβαζε το καλοκαίρι πλάτη, πιθανότατα δεν θα υπήρχε στο τιμόνι της ομάδας ένας παράγοντας που έχει την οικονομική δυνατότητα για να ξανακάνει ισχυρό τον Ηρακλή. Το αν θα τα καταφέρει, είναι κάτι που θα το καταγράψει ο ιστορικός του μέλλοντος. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Ηρακλής υπήρχε πριν τον Μυροφορίδη, θα υπάρχει και μετά τον Μυροφορίδη.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το vlachos13@hotmail.com

Back to Top