Γελάνε με τα χάλια μας

Ο Δημήτρης Βλάχος επιχειρεί να εξηγήσει με λογικό τρόπο, τα παράλογα που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή.

Απόψεις
Η κατάσταση στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή προκαλεί θλίψη και ευφορία ταυτόχρονα. Θλίψη σε όλους όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται γι’ αυτή την ομάδα και ευφορία στον Αχιλλέα Μπέο και τους λοιπούς μνηστήρες της θέσης που οδηγεί στην Σούπερ Λίγκα.
Βρισκόμαστε στην τέταρτη (ναι, στην τέταρτη) αγωνιστική και ο Ηρακλής δείχνει να πετάει λευκή πετσέτα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν και την μεγαλύτερη ευθύνη γι’ αυτό που συμβαίνει σήμερα. Διότι αν δεν ξεφτιλίζονταν από τον Ατρόμητο και κέρδιζαν έστω τον Αιγινιακό, η κατάσταση θα ήταν σήμερα πολύ διαφορετική. Δεν θα ήταν ιδανική, αλλά σίγουρα πολύ πιο εύκολη για να την διαχειριστεί μία άπειρη διοίκηση. Το κακό όμως έγινε και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.
Η ομάδα ξεφτιλίστηκε από τον Ατρόμητο και στο πρωτάθλημα είναι οκτώ βαθμούς μακριά από εκεί που έπρεπε να ήταν. Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και στο εξής. Το διαλύουμε ή προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας για να προχωρήσει η ομάδα; Και το ερώτημα απευθύνεται προς όλους. Διοίκηση, παίκτες, τεχνικό επιτελείο, κόσμο, δημοσιογράφους. Αν θέλουμε να το διαλύσουμε, προσφέροντας την απόλυτη ηδονή στον Μπέο, ας συνεχίσουμε το έργο όπως παίζεται τις τελευταίες ημέρες. Φταίει αυτός, άχρηστος ο άλλος, «λίγος» ο τρίτος κτλ.
Αν όμως θέλουμε να το αλλάξουμε, πρέπει να το κάνουμε… χθες. Και αυτό θα συμβεί μόνο αν βάλουμε τον εαυτό μας κάτω από τον ΗΡΑΚΛΗ. Μόνο αν λειτουργούμε σκεπτόμενοι ποιο είναι το συμφέρον του ΗΡΑΚΛΗ και όχι το προσωπικό μας. Και όπως έγραψε ένας φίλος της ομάδας στο facebook… «να διαφωνούμε, να μαλώνουμε, αλλά στο τέλος να επικρατεί το ΗΡΑ…» (το υπόλοιπο σύνθημα δεν γράφεται). Και φυσικά θα πρέπει επιτέλους οι παίκτες να δικαιώσουν όλους εμάς που πιστεύαμε στην αξία τους.
Υ.Γ.1 Ο Μυροφορίδης ενημέρωσε τον μεγαλομέτοχο ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει. Ούτε απείλησε, ούτε προειδοποίησε. Αν θεωρεί ότι έχει τις αντοχές να συνεχίσει και την δυνατότητα να βοηθήσει την ομάδα, να συνεχίσει. Αν όχι, τότε η ομάδα θα πρέπει να πορευτεί χωρίς τον Μυροφορίδη. Εξακολουθώ να πιστεύω στις ικανότητές του, εξακολουθώ να τον θεωρώ πολύ σημαντικό για τον Ηρακλή, ωστόσο ουδείς είναι αναντικατάστατος. Και φυσικά, ό,τι και αν συμβεί, δεν πρόκειται να ξεχάσω τα όσα έκανε το καλοκαίρι. Κάποια έγιναν γνωστά και κάποια όχι…
Υ.Γ.2 Μαγκιά του Βασίλη Μάστορα που έβγαλε το θέμα της έντασης στα γραφεία της Μίκρας. Ξεφτίλα όμως των παρευρισκομένων που το θέμα διέρρευσε λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης. Όποιος το «βρώμισε», δεν θα πρέπει να έχει θέση στον Ηρακλή. Διότι πολύ απλά, για να κάνει δημόσιες σχέσεις, ξεφτίλισε την ομάδα στα ερτζιανά. Ντροπή του…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το vlachos13@hotmail.com

Back to Top