- Bluearena - https://bluearena.gr -

Αρχή της… «ανηφόρας» από την Αλεξανδρούπολη (19:00)

Αρχίζει η περιπέτεια του βολεϊκού Ηρακλή, η οποία περιλαμβάνει σε διάστημα μιας εβδομάδας τρεις εκτός έδρας αναμετρήσεις, δύο στο πλαίσιο της Volley League (Εθνικός και Κομοτηνή) και μία σε αυτό του Challenge Cup (Μπενφίκα).

Σήμερα, ο Ημίθεος φιλοξενείται στην Αλεξανδρούπολη από τον τοπικό Εθνικό, προκειμένου να εκπληρώσει την υποχρέωση της – εξ αναβολής και εμβόλιμης – 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Οι Εβρίτες, ιδίως στην έδρα τους, έχουν αποδείξει (και μάλιστα πολύ πρόσφατα με το άνετο 3-0 επί της Κηφισιάς) ότι αποτελούν σκληρό αντίπαλο, με τον «Γηραιό», από τη δική του οπτική, να «ψάχνεται» για μία νίκη – ει δυνατόν, μάλιστα, «καθαρή» – προκειμένου να αρχίσει να αντισταθμίζει τις αρνητικές βαθμολογικές επιδόσεις, που είχε στη σειρά των τεσσάρων ντέρμπι, από τα οποία βγήκε ηττημένος.

Ο Γιάννης Ορφανός έχει να διαχειριστεί τη βέβαιη απουσία μιας εναλλακτικής λύσης στα άκρα, στο πρόσωπο του Βασίλη Μούχλια, ενώ θα περιμένει πριν τον αγώνα να διαπιστώσει αν ο Μπάιρον Φέργκιουσον έχει αναρρώσει από την τροφική δηλητηρίαση, που τον ταλαιπώρησε. Σε αντίθετη περίπτωση, στο πλάι του Θάνου Ντίνα θα περάσει, ως βασικός κεντρικός, ο Νικηφόρος Φωτιάδης.

Ο κόουτς του Ηρακλή, προλογίζοντας τη σημερινή αναμέτρηση στην Αλεξανδρούπολη, δήλωσε:

«Μετά τα τελευταία αποτελέσματα παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο. Μόνο ένα αποτέλεσμα κοιτάμε και αυτό είναι η νίκη. Εχουμε χάσει τρεις αγώνες με 3-2 σετ και σίγουρα η ομάδα είναι πιεασμένη όμως έχει και έμπειρους αθλητές να διαχειριστούν αυτή την πίεση. Ολα τα αποτελέσματα έχουν την εξήξηση τους. Πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στα κρίσιμα σημεία των αγώνων. Ο Εθνικός με την προσθήκη του Μπενγκολέα και τη νίκη επί της Κηφισιάς έχει την ψυχολογία υπέρ του και η προσπάθεια μας πρέπει να αγγίξει το μέγιστο των δυνάμεων μας».

Από τη δική του πλευρά, ο τεχνικός των γηπεδούχων, Σάκης Μουστακίδης, σημείωσε:

«Κάναμε καλή δουλειά τις τελευταίες ημέρες. Δουλεύουμε πολύ για να ανεβάσουμε το επίπεδο μας. Χαίρομαι που έχω αθλητές που καταλαβαίνουν τη φιλοσοφία μου. Θα έρθουν καλές και δύσκολες στιγμές αλλά σημασία έχει να έχουμε έναν σταθερό μέσο όρο και να περιορίζουμε τα λάθη μας. Ο Ηρακλής διψάει για βαθμούς αλλά κι εμείς έχουμε πλέον πολλές λύσεις. Αυτή η ομάδα αξίζει το χειροκρότημα για την προσπάθεια που κάνει».

Ο αγώνας Εθνικού Αλεξανδρούπολης – Ηρακλή θα διεξαχθεί στις 19:00, στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» και ΔΕΝ θα μεταδοθεί τηλεοπτικά.

Η BlueArena θα σας μεταφέρει την εξέλιξή του, μέσω “live” ενημέρωσης.