- Bluearena - https://bluearena.gr -

Οι… «εφεδρείες» περνούν στην πρώτη γραμμή…

Αν καθίσουμε να το δούμε ορθολογιστικά το ζήτημα, το πρόβλημα της αγωνιστικής ανυπαρξίας του Ηρακλή στην εκκίνηση του πρωταθλήματος ίσως να μην εντοπίζεται τόσο στο επίπεδο της… επετηρίδας.

Εξάλλου, οι… «παππούδες» δεν είναι τόσοι, όσοι νομίζει η απαξιωτική και ισοπεδωτική λογική, που επιβάλλει η αγανάκτησή μας από αυτό, το οποίο βλέπουμε. Ουσιαστικά, οι «απαγορευτικής – ποδοσφαιρικά – ηλικίας» παίκτες του ρόστερ (για την οικονομία της συζήτησης, ας τους χαρακτηρίσουμε έτσι) είναι οι δυο 35άρηδες, Κλέιτον και Περόνε, ο 36χρονος Κούσας και ας το πάμε μέχρι τον 34χρονο Κανακούδη και τον 33χρονο Μενδρινό.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι είναι από 32 ετών και λιγότερο, συναποτελώντας έναν μέσο όρο ηλικίας έμψυχου δυναμικού λίγο πάνω από τα 28 έτη. Δεν είναι και η πιο νεανική ομάδα του πρωταθλήματος, αλλά το θέμα της είναι ότι οι συγκεκριμένοι… «υπερήλικες» λογίζονται ως στελέχη ενδεκάδας, για να συμφωνήσουμε εκεί, που εστιάζεται το θέμα…

Ωστόσο, το κύριο πρόβλημα έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν χρησιμοποιηθεί ως «ενδεκαδάτοι» σε αυτές τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, οι περισσότεροι εκ των οποίων – είτε μεγάλης, είτε κανονικής ηλικίας – δείχνουν πλήρως απορρυθμισμένοι αγωνιστικά. Το γιατί και πώς δεν είναι της ώρας, ούτε της δικής μας αρμοδιότητας, να το αναλύσουμε…

Προς αυτήν την άποψη δείχνει να συνηγορεί και ο ίδιος ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να αποσύρει σε ρόλο εφεδρικών τους νυν βασικούς, τους οποίους εμπιστεύτηκε και ο ίδιος στο ντεμπούτο του στη Πάτρα, μη θέλοντας να ρισκάρει σε επίπεδο επιλογών, καθώς είχε μόνο τρεις προπονήσεις με την ομάδα.

Στη θέση τους, θα επιχειρήσει να μεταφέρει τους μέχρι τώρα εφεδρικούς, δοκιμάζοντας στην πρακτική εφαρμογή του το «δόγμα» ότι αυτό το ρόστερ περιλαμβάνει – τουλάχιστον – δύο ισάξιες ενδεκάδες ποδοσφαιριστών…

Ο κόουτς των «κυανολεύκων» σαφώς και δεν σχεδιάζει να αλλάξει άρδην όλη την ενδεκάδα, καθώς σε αυτήν υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι απλώς συμπαρασύρονται από την αγωνιστική κακότητα των συμπαικτών τους, ενώ οι ίδιοι «κρατούν» τη θέση τους και προσφέρουν, στον βαθμό των δικών τους τακτικών αρμοδιοτήτων, μέσα στο παιχνίδι.

Συνεπώς, κάθε άλλο παρά έκπληξη θα πρέπει να αποτελέσει η προοπτική να πραγματοποιηθούν από την τεχνική ηγεσία ακόμη και 5-6 αλλαγές στο βασικό σχήμα της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Λάρισας, συμπεριλαμβανομένης και της κάλυψης της θέσης του Μουμίν, ο οποίος απεβλήθη στην Αγυιά.

Ο 42χρονος τεχνικός θέλει να φρεσκάρει την ομάδα, με νέα πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν φθαρεί, ούτε αγωνιστικά, ούτε ψυχολογικά, διαθέτουν εμπειρίες και παραστάσεις για να αναλάβουν δράση ως βασικοί στη συγκεκριμένη κατηγορία και δεν συγκεντρώνουν την προκατάληψη του αρνητικού κλίματος, που έχει διαμορφωθεί από την απολύτως δικαιολογημένη δυσαρέσκεια του «κυανόλευκου» περιβάλλοντος.

Πρόκειται για την προοπτική, την οποία ανέμεναν από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου οι παίκτες, που δεν πήραν φανέλα βασικού και τους προσφέρεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, πλέον, να τη διεκδικήσουν και να την αποκτήσουν.