Μπαξεβάνος: “Οι παίκτες πρέπει να βγάλουν ποδοσφαιρικό εγωισμό”

Ο πρώην προπονητής του Ηρακλή αναφέρεται στην κατάσταση της ομάδας.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Σπύρος Μπαξεβάνος μίλησε στο “Metropolis 95,5”:

Για την αποχώρηση Βοσνιάδη από τον Ηρακλή: «Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών. Την πληρώνουν πάντα αυτοί, ενώ το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχουν οι παίκτες. Ποιότητα υπάρχει στην ομάδα, πρέπει οι παίκτες να δείξουν ποδοσφαιρικό εγωισμό».

 

Για το κακό ξεκίνημα του Ηρακλή: «Δεν είναι εύκολη η Football League. Όλες οι ομάδες θέλουν να νικήσουν τον Ηρακλή. Από εδώ και πέρα, δεν είναι θέμα προπονητών. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να δείξουν εγωισμό. Υπάρχουν οι προσωπικότητες που μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να βγάλουν την ομάδα από τη δύσκολη κατάσταση. Έτσι ένιωθα εγώ όταν έπαιζα. Και τις χειρότερες επιλογές να έκανε ο προπονητές, εμείς οι παίκτες έπρεπε να τα δώσουμε όλα στο γήπεδο και να παλέψουμε».

 

Για όσα λέγονται περί γηρασμένου ρόστερ: «Δεν έχουν ξεχάσει το ποδόσφαιρο τα παιδιά αυτά. Δεν μου αρέσει αυτό που λέγεται περί γηρασμένου ρόστερ. Σίγουρα η καλύτερη ηλικία είναι τα 24-28, όμως, δεν είναι θέμα ηλικίας. Είναι θέμα διάθεσης, να αγαπούν αυτό που κάνουν. Εγώ όταν ήμουν στα τελευταία χρόνια ως ποδοσφαιριστής προσπαθούσα να χορτάσω την κάθε στιγμή».

 

Για τη συνέχεια από εδώ και πέρα: «Έφυγαν οι προπονητές, διότι στην Ελλάδα αυτό είναι το εύκολο. Πρέπει από εδώ και πέρα οι παίκτες να δείξουν τις δυνατότητές τους, διότι δεν είναι αυτές που μας έδειξαν. Αυτό θέλει και ο κόσμος. Να δει μια ομάδα που θα διψάει για τη νίκη, να βγάζει την ποιότητά της στο γήπεδο. Ο Ηρακλής έχει πολλούς στρατηγούς, πρέπει κάποια παιδιά να κάνουν τους φαντάρους».

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top