- Bluearena - https://bluearena.gr -

Συνεχίζει την κατηφορική πορεία…

Παρόμοιο σκηνικό με αυτό της Κέρκυρας αντιμετώπισε ο Ηρακλής και δεν μπόρεσε – για μία ακόμη φορά – να το διαχειριστεί σωστά. Δέχθηκε ένα γκολ από λάθος της άμυνάς του και δεν είχε απαντήσεις απέναντι στη μαζική άμυνα των γηπεδούχων, καθώς στερήθηκε φαντασίας και οργάνωσης στο επιθετικό παιχνίδι του.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με ένα γκολ του Ελευθεριάδη από το 11΄, το οποίο αρχικώς ακύρωσε ο δεύτερος βοηθός, Νίκος Τριαντάφυλλος, ο οποίος υπέδειξε οφσάιντ, αλλά τη φάση «πήρε πάνω του» ο διαιτητής, Αλέξανδρος Κατσικογιάννης, κατακυρώνοντας το τέρμα.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο βοηθός είχε άδικο, καθώς ο σκόρερ, μπορεί να μην ήταν εκτεθειμένος, αλλά ο Μαυριάς, ο οποίος ήταν οφσάιντ, είχε έμμεση συμμετοχή στη φάση, καθώς έσπευσε να διεκδικήσει τη μπάλα και να προλάβει να είναι εκείνος, που θα την στείλει στα δίχτυα, όμως τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο συμπαίκτης του…

Ο διαιτητής έδωσε τη δική του ερμηνεία (ότι ο σκόρερ καλυπτόταν) και «μέτρησε» το γκολ, αγνοώντας την κίνηση προς τη μπάλα του παίκτη, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος…

Από εκεί και πέρα, οι «κυανόλευκοι» επιδόθηκαν σε μία πρόχειρη και ανοργάνωτη πίεση επί του αντιπάλου, με πολλά γεμίσματα, χωρίς σχέδιο και μεθοδικότητα, ακόμη και όταν η επίθεσή τους «φορτώθηκε» με τον Ρόβα και αργότερα με τον Χασομέρη και τον Κλέιτον.

Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε ο Ηρακλής εξυπηρέτησε τη στιβαρή άμυνα των Πατρινών να απομακρύνει έυκολα τη μπάλα από την περιοχή της, με τους τελευταίους να αγωνίζονται ακόμη και στο ¼ του γηπέδου.

Ο κατήφορος των αποτυχιών του ασύνδετου, προβλέψιμου και άχρωμου – αγωνιστικά – Ημίθεου, δυστυχώς, συνεχίζεται…

Οι κορυφαίες στιγμές του αγώνα

11΄  Γκολ για την Παναχαϊκή: Λάθος μεταβίβαση στον χώρο άμυνας από τον Ζιαμπάρη, σέντρα από του Κολ από τα δεξιά, κεφαλιά από κοντά του Ελευθεριάδη, απόκρουση στην αριστερή γωνία του από τον Βοσνιάδη, το ριμπάουντ παίρνει ο ίδιος ο Ελευθεριάδης και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο βοηθός καταλογίζει σε θέση οφσάιντ τον Μαυριά, ο Κατσικογιάννης «παίρνει πάνω του» τη φάση και καταλογίζει γκολ…

36΄ Προσπάθεια και σουτ Ελευθεριάδη, επέμβαση Βοσνιάδη.

44΄ Ξεφεύγει και πάλι ο Ελευθεριάδης, σουτάρει από κοντά και αποκρούει σε κόρνερ ο Βοσνιάδης.

55΄ Εκτέλεση φάουλ Χιντζίδη με σέντρα σουτ, ο Σούλης χάνει τη μπάλα, αλλά προλαβαίνει νε την μπλοκάρει πριν την προωθήσουν από κοντά στα δίχτυα οι παίκτες του Ηρακλή.

76΄ Αντεπίθεση των γηπεδούχων και σουτ έξω από την περιοχή του Μαυριά, άουτ.

78΄ Σε καλή θέση εντός περιοχής ο Μενδρινός, κάνει το σουτ και απομακρύνουν οι αμυνόμενοι με κόντρα.

84΄ Κόρνερ από Κλέιτον, κεφαλιά Μουμίν, άουτ.

88΄ Σέντρα Χιντζίδη, γύρισμα Ζιαμπάρη από κοντά, μπλοκάρει ο Σούλης.

90΄ Δεύτερη κίτρινη – κόκκινη και αποβολή Μουμίν για σκληρό φάουλ.

 

Συνθέσεις:

ΗΡΑΚΛΗΣ: Βοσνιάδης, Κουτρομάνος, Ζιαμπάρης, Κούσας, Χιντζίδης, Μουμίν, Παναγιωτούδης (80΄ Κλέιτον), Μενδρινός, Ντούνης (77΄ Χασομέρης), Πασάς (46΄ Ρόβας), Περόνε.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Αργυρόπουλος (84΄ Ντάσιος), Σωτηράκος, Μαυρίας, Φουρλάνος (57΄ Παπατόλιος), Ελευθεριάδης, Κολ (66΄ Κυνηγόπουλος), Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης.