- Bluearena - https://bluearena.gr -

Δόβελος στη BlueArena: «Καταφανέστατο οφσάιντ»! (vid)

Ο Ηρακλής εξακολουθεί να είναι κάκιστος, όμως έχει «4 στα 4» στις κακές εις βάρος του διαιτητικές παρουσίες στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις του στο πρωτάθλημα.

Η BlueArena επικοινώνησε με τον καθηγητή διαιτησίας, Γιάννη Δόβελο, ζητώντας την εκτίμησή του για τη φάση του γκολ, η οποία έκρινε τον αγώνα της Αγυιάς, για να εισπράξει την κατηγορηματική θέση του ότι δεν έπρεπε να μετρήσει.

Ο κ. Δόβελος μας εξήγησε:

«Ο παίκτης, που είναι οφσάιντ έχει συμμετοχή στη φάση. Επιχειρεί να βρει τη μπάλα και να σκοράρει, κινείται σαφώς και ξεκάθαρα προς τη μπάλα και, απλώς, τον προλαβαίνει ο συμπαίκτης του, ο οποίος δεν είναι οφσάιντ.

Πολύ ορθώς ακύρωσε το γκολ ο βοηθός, απόφαση, την οποία – αρχικώς – απεδέχθη ο διαιτητής, ωστόσο, φαίνεται ότι από την ενδοεπικοινωνία με τον 4ο  έλαβε τη λάθος απόφαση να κατακυρώσει το τέρμα. Υπάρχει καθαρός επηρεασμός της φάσης από τον εκτεθειμένο ποδοσφαιριστή.

Στον αγώνα Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League, στο δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, το οποίο μέτρησε, ο σκόρερ βρισκόταν σε κανονική θέση, όμως υπήρχε άλλος παίκτης οφσάιντ, ο οποίος είχε πολύ λιγότερη συμμετοχή και βρισκόταν πιο μακριά από τη φάση, σε σχέση με τον αντίστοιχο παίκτη της Παναχαϊκής. Κι όμως, ο παρατηρητής διαιτησίας παρέπεμψε τον βοηθό, διότι δεν ακύρωσε ως οφσάιντ το γκολ!», μας εξήγησε ο Γιάννης Δόβελος, χαρακτηριστικά…

Η φάση του γκολ, που ΔΕΝ έπρεπε να μετρήσει: