Αθεράπευτος αυτόχειρας…

Και πάλι δεν τελείωσε ένα δικό του παιχνίδι ο Ηρακλής, οδηγούμενος στο τάι μπρέικ, ενώ είχε το υπέρ του 2-0 και έμεινε – για μια ακόμη φορά – από καύσιμα, γνωρίζοντας απίστευτη ήττα με 2-3 από τον Παναθηναϊκό…

Βόλει, Ηρακλής

Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι έφτασε στο πέμπτο σετ ο Ημίθεος, αυτή τη φορά στην έδρα του, απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ήταν ένα παιχνίδι καθαρά του Ηρακλή, καθώς μέσα στη γεμάτη παλμό Μίκρα, βρέθηκε να κατακτά τα δύο πρώτα σετ και να δείχνει προοπτικές απόλυτης κυριαρχίας.

Από εκεί και πέρα όμως, αντί να συνεχίσει σοβαρός και σταθερός, μπήκε σε έναν τεράστιο κατήφορο και επέτρεψε στον Παναθηναϊκό, όχι μόνο να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά και να πετύχει την ολική ανατροπή στο τάι μπρέικ, παίρνοντας τη νίκη με 2-3.

Η ομάδα του Γιάννη Ορφανού είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι προβληματίζει, καθώς αδυνατεί να βρει το απαραίτητο επίπεδο αποτελεσματικότητας ακόμη και σε αγώνες, που είναι σχεδόν «κλειδωμένοι» υπέρ της, ενώ είναι σαφές ότι με το υπάρχον βασικό σχήμα μένει από δυνάμεις (ιδίως στον εκτελεστικό τομέα), όταν ένα παιχνίδι τραβά σε μάκρος και οδηγείται στο πέμπτο σετ…

Δύσκολα, αλλά δίκαια στο πρώτο σετ

«Κλειστό» και «σφιχτό» το πρώτο σετ για τους δύο μονομάχους, που μπήκαν στο παιχνίδι αποφασισμένοι να δυσκολέψουν ο ένας τον άλλον. Ο Ηρακλής ήταν αποτελεσματικότερος σε επίπεδο τελικών φάσεων στο τελείωμα της διαδικασίας και επικράτησε δίκαια με 25-23, καθώς είχε ισχνό προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια, με τους «πρασίνους» να ακολουθούν και να φτάνουν μέχρι την ισοφάριση, παίρνοντας σπανίως το προβάδισμα.

«Το γύρισε» από τα μισά του σετ

Ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση να κάνει το “come back” στο δεύτερο σετ, μπαίνοντας φουριόζος και παίρνοντας προβάδισμα και σχετική απόσταση στο σκορ. Όμως, ο Ηρακλής με ενδυνάμωση του μπλοκ, της υποδοχής και της άμυνάς του, έφτασε το σκορ στα ίσια στο 13-13 και από εκεί και πέρα άρχισε η εναλλαγή στο προβάδισμα μεταξύ των δύο ομάδων, για να φανεί πολύ αποτελεσματικότερος ο γηπεδούχος στο τέλος και να κατακτήσει το σετ με 25-22.

Κακό πρόσωπο στο τρίτο

Ο Ημίθεος απέτυχε να τελειώσει τον αγώνα κατακτώντας και το τρίτο σετ, καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν και πάλι δυναμικοί στην αρχή του σετ, πήραν ευρύ προβάδισμα, αλλά αυτή τη φορά εκμεταλλεύτηκαν την κακή αγωνιστική παρουσία των «κυανολεύκων» και το διατήρησαν μέχρι τέλους, φτάνοντας στο 16-25 και μειώνοντας σε 2-1 στα σετ.

Δεν απέφυγε – και πάλι – το τάι μπρέικ

Συνέχισε και στο τέταρτο σετ με πολλά λάθη και αδυναμίες ο Ηρακλής, δίνοντας τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να πιστέψει στην κατάκτηση δεύτερου συνεχόμενου σετ. Οι «πράσινοι», με περισσότερες λύσεις, πρωτοπορούσαν στο σκορ σε όλη τη διάρκεια και έφτασαν με άνεση – ουσιαστικά στο 21-25 και στο 2-2 της ισοφάρισης στα σετ.

Στο ίδιο έργο θεατές…

Για τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι ο Ηρακλής οδηγήθηκε σε τάι μπρέικ, ενώ μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς νωρίτερα και για μία ακόμη φορά έμεινε από ενέργεια στο πέμπτο σετ. Το «τριφύλλι» εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη των γηπεδούχων και «πήρε» το τελευταίο σετ άνετα, με 10-15, φτάνοντας στην ολική ανατροπή και στο 2-3 στα σετ.

Τα σετ: 25-23, 25-22, 16-25, 21-25, 10-15 (2-3).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ορφανός): Ντίνας 4π. (3/7επ., 1 μπλοκ), Προύσαλης, Φέργκιουσον 8 (7/12, 1 μπλοκ), Αρμενάκης 21 (16/36, 1 μπλοκ, 4 άσσοι), Κλίντι 12 (11/31, 1 άσσος, 31% υπ., 19%αρ.), Σωτηρίου 17 (15/30, 1 μπλοκ, 1 άσσος) / Μπαμπαλιούτας (λ. – 58%υπ., 26% υπ.), Μπουράκης (λ), Τζιουμάκας, Μούχλιας Δ. 2 (2/5), Μούχλιας Β. 4 (3/7, 1 μπλοκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Γιάκομπσεν 3 (1/1επ., 2 άσσοι), Γιορντάνοφ 23 (20/47), Ανδρεόπουλος 8 (7/14, 1 μπλοκ), Πανταλέων 9 (5/12, 2 μπλοκ, 2 άσσοι), Ράπτης 31 (26/41, 4 μπλοκ, 1 άσσος), Πελεκούδας 10 (7/14, 2 μπλοκ, 1 άσσος) / Ζήσης (λ. – 62% υπ., 23% αρ.), Γαλλιώτος.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top