- Bluearena - https://bluearena.gr -

Άνετος και θεαματικός…

Εξαιρετικά θετικά σημεία ποιοτικής ομαδικής εξέλιξης επέδειξε ο Ηρακλής, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, με τον Κώστα Μέξα στον πάγκο του.

Οι «κυανόλευκοι», εντελώς «στο ρελαντί», επικράτησαν με 83-60 της Ευρώπης Πευκοχωρίου, έχοντας παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να αποδώσουν – κατά διαστήματα – και ιδιαιτέρως θεαματικό μπάσκετ.

Στα θετικά, το γεγονός ότι – όποτε χρειάστηκε – η ομάδα λειτούργησε μεθοδικά σε άμυνα και επίθεση («βγήκαν» οι φάσεις για εύκολα καλάθια με τα pick and roll, που κατέληγαν στον Ρουτκάουσκας και αυτό είναι σημαντικό εφόδιο για τη συνέχεια), ενώ, εν γένει, ο καλαθοσφαιρικός «Γηραιός» δείχνει να βρίσκει ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, το οποίο θα πρέπει να διατηρήσει – πάση θυσία – και στα δύσκολα παιχνίδια, που θα έρθουν.

Ώθηση από τον Ρουτκάουσκας στο πρώτο

Ο Κώστας Μέξας επέλεξε να αρχίσει τον αγώνα χωρίς τον Ρουτκάουσκας και τον Σοκ στο βασικό σχήμα, με τον Ηρακλή, ωστόσο, να βρίσκει λύσεις απέναντι στο Πευκοχώρι και να προηγείται σταθερά στο σκορ. Όμως, η είσοδος του Λιθουανού στο παρκέ «ξεκόλλησε» για τα καλά την ομάδα του στον επιθετικό τομέα, με αποτέλεσμα το 23-13 του πρώτου δεκαλέπτου.

Διεύρυνε τη διαφορά – Έπαιξε όμορφο μπάσκετ

Κυριάρχησε κατά τη διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου ο Ημίθεος, ενώ είχε την ευκαιρία να αποδώσει και όμορφο μπάσκετ, χάρη, κυρίως, στις εμπνεύσεις του Στεν Σοκ. Με τον Εσθονό διεθνή να τον οδηγεί, ο γηπεδούχος έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο 50-32 του ημιχρόνου.

Με «κρεσέντο» Πολυτάρχου

Στο τρίτο δεκάλεπτο ξεχώρισαν οι «βόμβες» του Μιχάλη Πολυτάρχου, ο οποίος «βρήκε το χέρι του» και με τρία συνεχόμενα τρίποντα υποστήριξε σε σημαντικό βαθμό τη διεύρυνση της διαφοράς για την ομάδα του. το σκορ έφτασε στο 67-45.

Στον πάγκο οι βασικοί

Η εξέλιξη του αγώνα έδωσε την ευκαιιρία στον «κυανόλευκο» πάγκο να ξεκουράσει αφήνοντας εκτός Σοκ, Κακαρούδη, Ρουτκάουσκας, Αθανασούλα και προς το τέλος του τετάρτου δεκαλέπτου τον Πολυτάρχου. Άλλωστε, το τελικό , εξηγεί τον λόγο.

Διαιτητές: Μπήτης-Ταρενίδης Στ.-Ξέρας (Αστρεινίδης)
Δεκάλεπτα: 23-13, 50-32, 67-45, 83-60
Ηρακλής (Μέξας): Αγγελακόπουλος 7 (1), Αθανασούλας 9 (1), Σοκ 5 (1), Ρουτκάουσκας 18, Πολυτάρχου 18 (4), Φίλλιος, Κακαρούδης 11 (1), Αποστολίδης, Μπένας 4, Καλαϊτζίδης 3 (1), Γιαννακίδης 2, Τζουγκαράκης 6.
Ευρώπη Π. (Μελετιάδης): Αμπατζίδης, Τσούκας 1, Τζουβάρας, Ακεψιμαΐδης 14 (2), Ελευθεριάδης 2, Βελισσαρίου 3 (1), Σαββίδης 4 (1), Κιτσούλης 6, Καμπουρίδης 20 (1), Γκατζιάς 8 (2), Θεοδωρίδης 2.