Ξεκαθάρισμα σε τρία επίπεδα, θα επιδιώξει ο Τομ Παπαδόπουλος

Η έλευσή του, η παραμονή στην Αθήνα και οι δεσμεύσεις, που ακόμη… «υλοποιούνται»…

Αύριο, Σάββατο, ο Τομ Παπαδόπουλος αναμένεται να επανέλθει επί ελληνικού εδάφους, με πρώτη αποστολή του να βρεθεί δίπλα στην ομάδα, στη σημαντική αγωνιστική υποχρέωσή της στην Πάτρα, κόντρα στην Παναχαϊκή.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει προγραμματίσει να διαμείνει το βράδυ του Σαββάτου στην Αθήνα και ανήμερα του αγώνα (Κυριακή) να μεταβεί στην αχαϊκή πρωτεύουσα και στο Στάδιο της Αγυιάς.

Ωστόσο, έχει, επίσης, προγραμματίσει να επανέλθει μετά το παιχνίδι στην πρωτεύουσα και να διαμείνει εκεί τουλάχιστον για τη Δευτέρα (πριν πάρει το δρόμο για τη Θεσσαλονίκη και τη Μίκρα), καθώς θα έχει επαφές «ξεκαθαρίσματος» πολύ σημαντικών ζητημάτων, τα οποία αφορούν άμεσα και ζωτικά στα οικονομικά του ποδοσφαιρικού Ημίθεου και ήδη χρονίζουν απελπιστικά.

Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο θα επιδιώξει να συναντήσει είτε τον ίδιο τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, είτε εκπροσώπους αρμοδίων φορέων, ώστε τα συγκεκριμένα ζητήματα να προωθηθούν (επιτέλους!!!) σε ουσιαστικό και πρακτικό επίπεδο.

Τα θέματα, που τον απασχολούν, είναι:

Η κεντρική χορηγία

Πριν από μερικές μέρες, όταν είχε προκύψει η είδηση ότι οι αρμόδιοι φορείς είχαν – εν τέλει – καταλήξει στο θέμα της εταιρείας, η οποία θα αναλάβει το ρόλο του κεντρικού χορηγού της ΠΑΕ για την αγωνιστική περίοδο, η οποία ήδη τρέχει και ότι αυτή είναι η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», είχε θεωρηθεί ότι υλοποιείται η μία από τις δεσμεύσεις.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι παρατηρήθηκε μια υπαναχώρηση στο συγκεκριμένο ζήτημα (λέγεται ότι αυτή η στάση αφορά στο διοικητικό συμβούλιο της συγκεκριμένης εταιρείας), με τον πρόεδρο του Ημίθεου να επιδιώκει να ξεκαθαρίσει σε καταληκτικό επίπεδο το ζήτημα.

Η θεσμική παρέμβαση στον οικονομικό πόλεμο

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αναμένει τις τελευταίες εβδομάδες παρέμβαση προστασίας θεσμικού επίπεδου από το Κράτος στο θέμα του οικονομικού πολέμου, τον οποίο δέχεται η «κυανόλευκη» ποδοσφαιρική εταιρεία.

Αυτές ήταν οι υποσχέσεις, που είχε εξ αρχής λάβει, προκειμένου να εκκινήσει την επένδυσή του και να αρχίσει το τεράστιο έργο αναστήλωσης της ΠΑΕ, ώστε να φτάσει στο σημείο να «τρέξει» τη ρύθμιση των οφειλών, που κληρονόμησε από το προηγούμενο καθεστώς. Επιθυμεί να εξετάσει τα περιθώρια και τις προθέσεις, που πραγματικά υφίστανται για μία τέτοιου είδους παρέμβαση, ώστε να γνωρίζει πού βαδίζει.

Το τηλεοπτικό “bonus”

Ο Τομ Παπαδόπουλος, τέλος, αναμένεται να συζητήσει και μία ακόμη (απολύτως εύλογη) δέσμευση, την οποία είχε λάβει, σχετικά με το ειδικό αντίτιμο, το οποίο είχε συμφωνηθεί να εισπράξει η ΠΑΕ Ηρακλής από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Football League.

Με δεδομένη, βεβαίως, την εξέχουσα εμπορικότητα της ομάδας και με επίσης δεδομένο το γεγονός ότι ο media partner της κατηγορίας (ΕΡΤ3) έχει προγραμματίσει να προβάλλει περισσότερες των 20 αναμετρήσεις των «κυανολεύκων» κατά τη διάρκεια, ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας αναμένει την υλοποίηση της σχετικής συμφωνίας για επιπρόσθετη αμοιβή από την «πίτα» των τηλεοπτικών.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Asvestochori Club: “Μάθημα κερκίδας στο Ιβανώφειο, κλειδώνουμε παραμονή στη Χαλάστρα!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top