- Bluearena - https://bluearena.gr -

«Διπλό» επένδυσης για τη συνέχεια στην Καστοριά

Μόνο με θετική σκέψη μπορεί να φορτίζει την «κυανόλευκη» ψυχολογία, αυτό το οποίο συνέβη στην Καστοριά και ικανοποίησε τους πάντες. Περιττό το να σημειώσει κανείς ότι – πρώτα από όλα – η ομάδα «πήρε» ένα από τα παιχνίδια εκείνα, τα οποία το περιβάλλον της είχε (όχι άδικα) φοβηθεί ότι (και φέτος) «δεν τα έχει».

Έπειτα, έχοντας υπ’ όψιν της τον «κωδικό Απόλλων Πάτρας», που κτυπά καμπανάκια μαζεμένα στο Ιβανώφειο, έκανε το 0-1 επί της Καστοριάς και αποκτά προβάδισμα σε πιθανό «ζευγάρωμα» στα play offs.

Παράλληλα, είναι απολύτως ευνόητο ότι η ομάδα κερδίζει ψυχολογικά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα και ενισχύεται στον – βασικότατο – τομέα της αγωνιστικής αυτοπεποίθησης, αρκεί, βεβαίως, να επενδύσει επάνω σε αυτό το καλό αποτέλεσμα και να αποφύγει τα «πισωγυρίσματα» στη συνέχεια.

Ίσως όμως, το πιο ενθαρρυντικό της όλης ιστορίας, που καταγράφηκε το περασμένο Σάββατο, να είναι ότι το «διπλό» ήρθε και χάρη σε μία καθοριστική «πινελιά» του νέου κόουτς. Όχι μόνο, διότι ο ελλειμματικός φέτος Ηρακλής στον αμυντικό τομέα επέδειξε μια κάποια (ελαφρά, έστω) βελτίωση στην ανασταλτική συμπεριφορά, αλλά και επειδή μόνο στον προπονητή μπορεί κανείς να πιστώσει μια δομική αγωνιστική επιλογή, η οποία – εν πολλοίς – έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης.

Αυτή έχει να κάνει με την απόφαση του Κώστα Μέξα να χρησιμοποιήσει – επιτέλους – τον Ρονάλντας Ρουτκάουσκας, ως αυτό… που είναι: ο ξένος της ομάδας και ο ποιοτικότερος παίκτης, τον οποίο διαθέτει στη θέση «5»….

Τον χρησιμοποιήσε, λοιπόν, για 34:26, αφήνοντας πίσω τις… «ανιχνευτικές» και… «συμπληρωματικού χαρακτήρα» συμμετοχές του Λιθουανού στα προηγούμενα παιχνίδια.

Το παιχνίδι συνδυασμού με τους κοντούς «δούλεψε» και ο ειδικός στο “pick and roll”  Ρουτκάουσκας, έφτασε στους 25 πόντους με 9/12 δίποντα και 13 ριμπάουντ. Δεν μπορεί να μην υπήρξε συμμετοχή του νέου τεχνικού καθοδηγητή της ομάδας στη ραγδαία αυτή αλλαγή αγωνιστικού σεναρίου…

Και να σημειώσει κανείς ότι ο Ηρακλής βρήκε τον δρόμο για τη σημαντική εκτός έδρας νίκη, με τον παίκτη, ο οποίος ήρθε για να του λύσει το θέμα με το σταθερό σκορ από την περιφέρεια, να βρίσκεται σε επίπεδο εξαιρετικά χαμηλών πτήσεων, καθώς ο Μιχάλης Πολυτάρχου έμεινε στους 4 πόντους και με το απογοητευτικό, για την εκτελεστική δεινότητά του, 0/7 στα τρίποντα…