Υψηλάντης: “Άψογη συνεργασία και διακριτοί ρόλοι Θεοδωρίδη – Μυροφορίδη”

Ο διοικητικός υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ, Νίκος Υψηλάντης, βάζει τα πράγματα στη θέση τους, σχετικά με την παρουσία του Ηλία Θεοδωρίδη στα πράγματα του ποδοσφαιρικού Ηρακλή.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ο Νίκος Υψηλάντης μίλησε στον Arena 89,4:

Για Θεοδωρίδη – Μυροφορίδη: Η ερμηνεία είναι ξεκάθαρη. Με τον κ. Θεοδωρίδη, ο πρόεδρος είχε συναντηθεί από την προηγούμενη φορά που ήταν στην Ελλάδα, είχαν συμφωνήσει στο πλαίσιο συνεργασίας, απλά λόγω ενός θέματος υγείας που προέκυψε και αφορούσε τον κ. Θεοδωρίδη –και το οποίο ευτυχώς ξεπεράστηκε- καθυστέρησε όλη αυτή τη διαδικασία. Η συμφωνία δηλαδή με τον πρόεδρο, υπήρχε εδώ και τουλάχιστον δέκα ημέρες.

Το ποιόν του κ. Θεοδωρίδη, όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ή με τις επιχειρήσεις το γνωρίζουμε. Είναι ένας επιχειρηματίας με μια εταιρεία που λειτουργεί μόνο με εξαγωγές, πράγμα που σημαίνει πως ακόμη και αυτές τις ημέρες διατηρεί μια υγεία, έχει διατελέσει πρόεδρος στον Αγροτικό Αστέρα και εξ’ όσων γνωρίζω έδειξε το ποιόν ακόμη κι όταν έφυγε. Τακτοποίησε τα πάντα.

Άρα λοιπόν έχουμε ένα κράμα ενός ανθρώπου που είναι υγιής επιχειρηματίας, που είναι από τη Θεσσαλονίκη, έχει βοηθήσει τον Ηρακλή σε διάφορες φάσεις χωρίς να το γνωρίζει κανείς ή το γνώριζαν ελάχιστοι και γνωρίζει και από ποδόσφαιρο. Είναι μια πάρα πολύ σημαντική προσθήκη στην ομάδα. Και για κάποιους που έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν «καπέλο» του τεχνικού διευθυντή να τους πούμε ότι φυσικά και δεν ισχύει αυτό. Ο κ. Θεοδωρίδης έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον κ. Μυροφορίδη. Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα και κανένα «καπέλωμα». Ο ένας είναι στο διοικητικό συμβούλιο, ο άλλος είναι στο πόστο του τεχνικού διευθυντή. Είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι και ο Ηρακλής μόνο κέρδος μπορεί να έχει από αυτή τη συνεργασία. Από τη θέση του ο καθένας μόνο θετικό αποτέλεσμα μπορεί να φέρει.

Ο πρόεδρος και εξ’ αποστάσεως –έχει μηδενίσει τις αποστάσεις – έχει τις όποιες δυσκολίες, αλλά επειδή είμαστε στο 2018 δεν υπάρχει τόσο μεγάλο πρόβλημα αμεσότητας. Ο κ. Θεοδωρίδης απλώς θα δώσει κάποια υπεραξία. Εγώ έτσι το βλέπω. Και είναι προς τιμήν του.

Για το θέμα του προπονητή: «Θα ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο 48ωρο γιατί δεν είναι μια απόφαση που μπορεί να παρθεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Έγιναν από τον Παύλο τον Μυροφορίδη, πολλές διερευνητικές κουβέντες διότι δεν έγινε μια αλλαγή μόνο απλά για να γίνει, αλλά μια αλλαγή για να πάμε σε κάτι καλύτερο. Ακόμα και τώρα που μιλάμε, εγώ θεωρώ δεδομένο, ότι η επιλογή Βοσνιάδη, όταν έγινε ήταν σωστή. Το γιατί δεν πέτυχε ή γιατί δεν προχώρησε όποιος ασχολείται με τον αθλητισμό ξέρει πως ένας καλός προπονητής όταν δεν πετυχαίνει δεν σημαίνει ότι δεν είναι και καλός. Ο Αλέκος Βοσνιάδης αυτό που θέλαμε να κάνει στον Ηρακλή, το έχει κάνει τέσσερις – πέντε φορές. Αλλά για τους προπονητές δεν αρκεί καμιά φορά μόνο να είναι αξιόλογοι ως άνθρωποι είναι να πετύχει και η «χημεία». Ο Ρανιέρι ήρθε στην Εθνική ομάδα και έφυγε ως ο πλέον αποτυχημένος και πήγε στη Λέστερ πήρε πρωτάθλημα και τον επόμενο χρόνο επειδή δεν υπήρχε πλέον «χημεία» εκδιώχθηκε. Εμένα δεν μ’ αρέσει να μηδενίζονται τα πάντα. Και επίσης δεν μπορεί να φταίει μόνο ένας. Απλά ο προπονητής είναι ο διαχειριστής ενός συνόλου και σήμερα που μιλάμε είναι ο μοναδικός που θα μπορούσε να αλλαχτεί.

Ο κ. Βοσνιάδης παραιτήθηκε και αυτή τη στιγμή ψάχνουμε να βρούμε μια λύση που θα είναι καλύτερη, που θα πάει το ποδοσφαιρικό τμήμα ένα βήμα μπροστά. Να δούμε επιτέλους και από τους παίκτες το 100% των δυνατοτήτων τους. Κάποιος λέει επίσης ότι έχουν μερίδιο και η διοίκηση. Όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά, όλοι έχουν μερίδιο. Είναι λοιπόν υποχρεωμένη η διοίκηση, να κάτσει να βρει κάτι καλύτερο και οι παίκτες να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Αυτό στο οποίο πίστεψε ο κ. Μυροφορίδης, γιατί εμείς το βρήκαμε έτοιμο, να το δούμε και στην πράξη. Είναι αμαρτία αντί να βλέπουμε τον Ηρακλή στην πρώτη θέση  να συζητάμε για ήττες.

Πάντα μπορεί να βγει κέρδος από αυτό. Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που «χτίστηκε» από το μηδέν από τον Παύλο Μυροφορίδη, την στιγμή που δεν υπήρχε τίποτα και κατόπιν εμφανίστηκε ο μεγαλομέτοχος.

 

Το πιο εύκολο σ’ αυτή την πόλη, είναι να αρχίσει να κατηγορεί ο ένας τον άλλον. Εδώ πέρα, όλοι κλήθηκαν να κάνουν μια δουλειά. Ήρθε ο μεγαλομέτοχος έβαλε τα λεφτά του, ήρθε ο Παύλος Μυροφορίδης, πριν τον μεγαλομέτοχο, έβαλε τη γνώση του και έφτιαξε μια ομάδα την οποία όλοι το καλοκαίρι θεωρούσαν ότι θα πρωταγωνιστήσει και αυτό πιστέψαμε και όλοι αυτοί που συμμετέχουμε σ’ αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα, χωρίς να αναθεματίζουμε τον έναν ή τον άλλον στην πρώτη ήττα για να φτάσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει να πάει. Εδώ θα φανεί και η δύναμη της διοίκησης. Αν η ομάδα είχε κερδίσει και τα τρία παιχνίδια τα όποια προβλήματα θα είχαν καλυφθεί. Εμένα ο φόβος μου ήταν από την πρώτη στιγμή, ήταν μήπως ο πρόεδρος που είναι ένας άνθρωπος που ήρθε από έξω με συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό του, βλέποντας όλα αυτά που ήρθαν ξαφνικά κατά πάνω του, τα παρατήσει. Τα παρατήσει με οποιοδήποτε τρόπο. Η εικόνα που έχω αυτή τη στιγμή είναι πως κάθε χτύπημα που τρώμε, κάνει τον πρόεδρο πιο δυνατό και αυτό είναι που με ικανοποιεί. Γιατί τα υπόλοιπα θα διορθωθούν.

Και πριν κλείσω θέλω να στείλω ένα μήνυμα. Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να βγω στον κόσμο του Ηρακλή και να του πω να κάνει υπομονή. Είναι μια καταραμένη λέξη αυτή. Και την έχω ακούσει και από έξω και δεν θέλω να την λέω και από μέσα. Εγώ η λέξη που θέλω να πω είναι «επιμονή». Ότι η διοίκηση αυτή, θα δείξει επιμονή και θα παλέψει αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν. Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί μου έκανε μεγάλη εντύπωση και δεν το γνωρίζει ο κόσμος του Ηρακλή, σε έναν άνθρωπο που δεν είναι από την οικογένεια του Ηρακλή, γιατί ο κ. Θεοδωρίδης, δεν δήλωσε ποτέ Ηρακλειδέας επειδή ήταν από μικρός, έρχεται με όρεξη σε ένα αντικείμενο που του αρέσει να βοηθήσει. Ο άνθρωπος λοιπόν αυτός που ήταν πρόεδρος σε μια ομάδα, αναγνωρίζει το μέγεθος και το μεγαλείο του Ηρακλή και  έρχεται σαν μέλος της διοίκησης για να προσφέρει τις υπηρεσίες του και τις γνώσεις του. Αυτό και μόνο λέει πολλά σε όλους τους Ηρακλειδείς. Ότι ο σύλλογος είναι πολύ πιο πάνω από το «εγώ» του καθενός. Αυτό το κατάλαβε ένας άνθρωπος που είναι έξω από την οικογένεια και χαίρομαι που το κατάλαβε ο πρόεδρος και το δέχτηκε. Πρέπει ωστόσο, να το καταλάβουμε και όλοι οι Ηρακλειδείς. Ο σύλλογος είναι πάνω από τα πρόσωπα.

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top