- Bluearena - https://bluearena.gr -

Και τώρα, η ώρα της ευθύνης για τους ίδιους τους πρωταγωνιστές…

Η δομική αλλαγή με τη μεταβολή στο τεχνικό επιτελείο πραγματοποιήθηκε. Ως είθισται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο προπονητής ήταν εκείνος, ο οποίος επωμίστηκε – σε πρώτη φάση – το σύνολο των ευθυνών για την κάκιστη μέχρι τώρα πορεία.

Σε πρώτη φάση, όμως. Από εδώ και πέρα, τον λόγο και την ευθύνη αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Αυτοί, που βγαίνουν μπροστά και από των οποίων τις επιδόσεις πάνω στο χορτάρι εξαρτάται το αγωνιστικό αποτέλεσμα, η πορεία της ομάδας και η επίτευξη του στόχου.

Εκείνοι, οι οποίοι συγκροτούν το κορυφαίο ρόστερ της κατηγορίας, που έχουν εμπειρίες και ποδοσφαιρική ποιότητα ανωτάτου επιπέδου, εκείνοι για τους οποίους η διοίκηση αναζητά τρόπους να τους έχει οικονομικά τακτοποιημένους, παρά τους μπλοκαρισμένους λογαριασμούς της και τον λυσσαλέο οικονομικό πόλεμο που δέχεται.

Εκείνοι, των οποίων το αγωνιστικό πάθος ακόμη αναζητείται και το μάτι τους αντί να… γυαλίζει, παραμένει «γλαρωμένο» και χωρίς επιθυμία.

Εκείνοι, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι μπορούν, αλλά οφείλουν, πλέον να δείξουν και να αποδείξουν. Όχι στα λόγια και στη θεωρία, αλλά στην πράξη του αγωνιστικού αποτελέσματος.

Εκείνοι, οι οποίοι οφείλουν να δείξουν και να αποδείξουν ότι έχουν αντιληφθεί πού ήρθαν να παίξουν και ότι μπορούν να διαχειριστούν αυτό το τεράστιο βάρος.

Οι ευθύνες τους είναι εδώ και τους αναμένουν καρτερικά να τις αναλάβουν. Μη συνεχίζοντας να αδικούν τους ίδιους τους εαυτούς τους, φαρμακώνοντας έναν ολόκληρο κόσμο, ο οποίος ζει και αναπνέει με το όραμα της επανόδου της ομάδας του στο χώρο, στον οποίο δικαιωματικά της ανήκει…