«Σκασμένοι», γιατί η ομάδα εξακολουθεί να μην κατακτά ό,τι αξίζει…

Ο Ηρακλής συνεχίζει να δείχνει ότι είναι άξιος της νίκης, αλλά αδικεί τον εαυτό του με ήττες στο τάι μπρέικ…

Βόλει, Ηρακλής

Ουσιαστικά, στο ίδιο μοτίβο με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό κινήθηκε και η αναμέτρηση με την ΑΕΚ, το περασμένο Σάββατο στο Κλειστό του Μέτς. Εν ολίγοις, ο Ημίθεος έχασε έναν αγώνα, τον οποίο ήλεγχε και στον οποίο προηγήθηκε δύο φορές στα σετ, υποκύπτοντας σε κραυγαλέα δικά του λάθη.

Πόντοι, που δεν «τελείωσαν», ενώ φάνταζε δεδομένο ότι θα έρθουν στην «κυανόλευκη» πλευρά, αλλά πήγαν στην αντίπαλη, ελλειμματική υποδοχή και άμυνες, που δεν βγήκαν, οδήγησαν τον αγώνα σε τάι μπρέικ. Ένα ακόμη τάι μπρέικ, μετά από αυτό του αγώνα με τους «ερυθρολεύκους» στη Μίκρα.

Όπως συνέβη και κόντρα στους Πειραιώτες, απέναντι στην «Ένωση», ο Ηρακλής έμεινε από ενέργεια στο 5ο σετ και έχασε ένα παιχνίδι, στη διάρκεια του οποίου έπρεπε και όφειλε να είχε προ πολλού «σκοτώσει» τον αντίπαλο.

Αποτέλεσμα της όλης κατάστασης, το να είναι «σκασμένοι» παίκτες, τεχνική ηγεσία και παράγοντες από το γεγονός ότι η ομάδα… επιμένει να μην παίρνει από τα μεγάλα παιχνίδια αυτό, το οποίο – πραγματικά και άξια – της αναλογεί, με τον Γιάννη Ορφανό να επιχειρεί να εργαστεί σε αυτόν τον τομέα, ώστε το αγωνιστικό σύνολό του να βρει ρυθμό τέτοιον, ώστε να «τελειώνει» έγκαιρα και όταν πρέπει τον αντίπαλο…

Η απουσία Μπαμπαλιούτα και ο Μπουράκης

Στον αγώνα του Μετς ο «Γηραιός» είχε να διαχειριστεί την απουσία του τραυματία βασικού λίμπερό του, Λάμπη Μπαμπαλιούτα, ο οποίος ταλαιπωρείται από θλάση πρώτου βαθμού και αναμένεται να εξακολουθήσει να απέχει.

Όλο το βάρος της συγκεκριμένης θέσης έπεσε στον 20χρονο Αντώνη Μπουράκη, ο οποίος είναι φανταστικός (πραγματικά φανταστικός) στις αμυντικές ενέργειες, αλλά ιδιαιτέρως «άγουρος» – ακόμη – στον τομέα της υποδοχής, για τον οποίο προοριζόταν κατ’ εξοχήν η συμβολή του πολύπειρου Λάμπη Μπαμπαλιούτα. Η τεχνική ηγεσία είχε να διαχειριστεί το «σημάδι» των αντιπάλων στον Μπουράκη από το σερβίς και πρόκειται για μία αδυναμία, την οποία θα κληθεί να διαχειριστεί με επιτυχία στη συνέχεια…

Ενόψει της μάχης με τον Παναθηναϊκό

Όλα αυτά, ενώ επίκειται ένα ακόμη ντέρμπι, αυτή τη φορά στη Μίκρα, κόντρα στον ιδιαίτερα δυνατό φέτος, Παναθηναϊκό. Με τον Ηρακλή να μη θέλει να αρκεστεί απλώς στο να πάρει βαθμό από το παιχνίδι, όπως συνέβη απέναντι στον – πληρέστατο σε επίπεδο ρόστερ – Ολυμπιακό ή στην εκτός έδρας μάχη με τους «κιτρινόμαυρους».

Ο αγώνας είναι στη Μίκρα, ο αντίπαλος είναι ισχυρός, αλλά «στα μέτρα» του έμπειρου φετινού Ημίθεου και ο στόχος της νίκης και μάλιστα της «καθαρής» είναι σαφέστατος.

Σχετικά Άρθρα

ΓΣ: “Οι εποχές της δυσφήμισης χωρίς αποδείξεις, πέρασαν ανεπιστρεπτί!”

Βόλει

Back to Top