- Bluearena - https://bluearena.gr -

«Δώρισε» δικό του παιχνίδι…

Ο Ημίθεος παρατάχθηκε στη μάχη του Μετς χωρίς την ποιότητα υποδοχής, που του προσφέρει η παρουσία του Λάμπη Μπαμπαλιούτα (θλάση α΄ βαθμού), με τον νεαρό Αντώνη Μπουράκη βασικό και μοναδικό λίμπερο, να είναι εξαιρετικός στην άμυνα, αλλά προβληματικότατος ακόμη και στην πιο απλή υποδοχή.

Παρά τις αδυναμίες σε αυτόν τον τομέα, ο Ημίθεος είχε πολλές ευκαιρίες να «καθαρίσει» τον αγώνα υπέρ του, πολύ πριν οδηγηθεί στο 5ο σετ, αλλά με λάθη – «δώρα» προς τη γηπεδούχο πλευρά κράτησε τους «κιτρινόμαυρους» εντός διεκδίκησης νίκης και έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για καθαρό «διπλό» μέσα στην αθηναϊκή έδρα.

Στο τάι μπρέικ, πλέον, φάνηκε (όπως και με τον Ολυμπιακό) να μένει και από ενέργεια, με φυσιολογική συνέπεια την ήττα…

Άρχισε θετικά

Ο Ηρακλής φάνηκε να μπαίνει με αποφασιστικότητα στο παιχνίδι και πήρε από νωρίς τα ηνία της καθοδήγησης στο πρώτο σετ. Με καθοριστικό τον Αρμενάκη, ιδίως προς το τελείωμα, κατόρθωσε να κάνει το 0-1 με 23-25.

Ισοφαρίστηκε από δικά του λάθη

Οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν στο δεύτερο σετ, ενώ ο Ηρακλής υπέπεσε σε πολλά και μάλλον αβίαστα λάθη, τα οποία έφεραν το σετ στην κόψη του ξυραφιού στο τέλος του, όπου ένας πόντος, που έπρεπε να κερδηθεί και να δώσει το πάνω χέρι στους «κυανόλευκους» πήγε στην πλευρά του αντιπάλου, ο οποίος με καλές επιδόσεις στο μπλοκ, έφτασε στο 25-22 και στην ισοφάριση σε 1-1.

«Πήρε» το τρίτο

Πολύ βελτιωμένος σε όλα τα σημεία στο τρίτο σετ, ο Ηρακλής, δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση των γηπεδούχων και να πάρει αυτό, που ήθελε. Οι εξαιρετικές επιθετικές επιλογές, τον έφεραν στο 20-25 και στο να πάρει εκ νέου προβάδισμα, με 1-2.

Αδύναμος στην υποδοχή και εκ νέου ισοφάριση

Οι γηπεδούχοι οδήγησαν στο τάι μπρέικ το παιχνίδι, καθώς εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά «δώρα» των φιλοξενουμένων από λάθη τους σε κρίσιμα σημεία και την κακή υποδοχή τους. Επικράτησαν με 25-23 και ισοφάρισαν σε 2-2.

Κατέρρευσε στο τάι μπρέικ

Με λάθος επιλογές, απέναντι σε εξαιρετικές αμυντικές προσπάθειες της αντίπαλης πλευράς ο «Γηραιός» υπέκυψε στο 5ο σετ χωρίς μεγάλη αντίσταση. Η «Ένωση» επικράτησε με 15-11, κερδίζοντας τον αγώνα με 3-2 σετ.

 

Τα σετ:  3-2 (23-25, 25-22, 20-25, 25-23, 15-11).