Σάλπισμα ενότητας από τον Τομ! “Πάνω από όλους ο Ηρακλής!”

Ανοικτή επιστολή του μεγαλομετόχου προς τους Ηρακλειδείς, γεμάτη μυνήματα: “Προχωράμε συσπειρωμένοι – δεν θα κάνουμε τη χάρη στους εχθρούς μας”, υπογραμμίζει…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Το πλήρες κείμενο της ανοικτής επιστολή του Τομ Παπαδόπουλου προς τον κόσμο του Ηρακλή:

Αγαπητοί φίλοι και οπαδοί του Ηρακλή μας…

Γνωρίζω ότι όλα αυτά που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα, διατάραξαν το καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί και χάλασαν την διάθεση του κόσμου στην προσπάθεια που κάνουμε και για την οποία θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχει. Την άνοδο του Ηρακλή στην κατηγορία από την οποία δεν έπεσε ποτέ!

Γνωρίζω ότι στη ζωή και ειδικά στο ποδόσφαιρο όλα ανατρέπονται και τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Γνωρίζω επίσης, ότι η λέξη «υπομονή» αποτελεί μια δύσκολη υπόθεση για όλους τους φίλους και τους οπαδούς του Ηρακλή, μετά από όλα όσα έχει περάσει και βιώσει ο Σύλλογός μας τα τελευταία χρόνια.

Πήραμε όμως μια απόφαση. Απόφαση που ήταν αναγκαία προκειμένου να μην διαταράξουμε περισσότερο το ήδη τεταμένο -και ως ένα βαθμό απόλυτα δικαιολογημένα – κλίμα. Μια απόφαση που πήραμε με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για την ομάδα μας και την προσπάθειά της για την υλοποίηση του στόχου της.

Δεν μου αρέσουν οι κλισέ εκφράσεις, ούτε τα μεγάλα λόγια. Μου αρέσουν περισσότερα τα έργα και οι πράξεις. Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ ότι δεν θα ξανάρθουν κακές ημέρες, γιατί στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς προδικάσεις τίποτα απολύτως.

Μπορώ όμως να διαβεβαιώσω τον κόσμο μας -και αυτό το διαβίβασα προς όλες τις πλευρές- πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανάρθουν τέτοιες ημέρες.

Πριν από έξι εβδομάδες, η ομάδα μας ξεκίνησε να «χτίζεται» με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες. Και είναι πολύ εύκολο να καταστρέψεις άμεσα, ό,τι με κόπο έχεις «χτίσει».

Ζητάω λοιπόν από τον κόσμο του Ηρακλή, να στηρίξει την απόφαση που πήραμε, εγώ και οι συνεργάτες μου. Μια απόφαση ώριμη, μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων με γνώμονα -επαναλαμβάνω- την αγάπη για την ομάδα και την προσήλωση στον στόχο. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα.

Εξάλλου, πάνω από κάθε πρόσωπο υπάρχει ΜΟΝΟ ο Ηρακλής. Κανένας άλλος. Όλοι οι άλλοι – ανεξάρτητα από την προσφορά του καθενός στην ομάδα – θα φύγουμε. Αυτό που θα μείνει είναι ο Ηρακλής και πρέπει να συνεχίσει να μεγαλουργεί για τα επόμενα 1000 χρόνια και άλλα τόσα και άλλα τόσα…

Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν άνθρωποι που χαίρονται να μας βλέπουν διχασμένους. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη. Ας τους δείξουμε ότι -παρά τα όποια προβλήματα – εμείς προχωράμε δυνατοί, ενωμένοι και προσηλωμένοι σ’ αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο. Και θα τα καταφέρουμε.

Φίλοι και οπαδοί της ομάδας μας…

Γνωρίζω ότι πριν από εφτά χρόνια, σαν σήμερα, ξεκινούσε από την Καλλικράτεια της Χαλκιδικής μια άλλη δύσκολη μεγάλη προσπάθεια. Εκεί δόθηκε η εκκίνηση της αναγέννησης του Ηρακλή, μέσα από τις στάχτες που άφησαν πίσω τους αποφάσεις που πάρθηκαν σε μια βραδιά και είχαν ισχύ για μια βραδιά.

Και τότε o Σύλλογος τα κατάφερε. Με δεκαπέντε αμούστακα παιδιά και όπλο την συσπείρωση. Παρά την πίκρα του άδικου υποβιβασμού, έμεινε ενωμένος. Έδειξε τη δυναμική του σε γήπεδα που δεν άρμοζαν στην ιστορία του μεγάλου και ιστορικού Ηρακλή.

Αυτό σας ζητάω να κάνουμε και τώρα. Να στοιχηθούμε όλοι πίσω από την ΙΔΕΑ και το έμβλημα του Ηρακλή και να είστε σίγουροι ότι στο τέλος εμείς θα είμαστε οι νικητές. Όπως τότε, έτσι και σήμερα και για πάντα…

1000 ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΑΚΛΗΣ

Σχετικά Άρθρα

“Ευλογημένη η θητεία μου στον Ηρακλή-Με αλλαγές θα θέσει υψηλούς στόχους”

Ποδόσφαιρο

Back to Top