- Bluearena - https://bluearena.gr -

Έβαλε επιπλέον 210.000 ευρώ, για να καλύψει τους παίκτες

Ο μεγαλομέτοχος είχε προγραμματίσει να ολοκληρώσει τις πληρωμές των ποδοσφαιριστών της ομάδας (αλλά και του προσωπικού ποδοσφαιρικού τμήματος και ΠΑΕ) μέσω των χρημάτων, τα οποία ο ίδιος είχε καταθέσει για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της νεοσύστατης «κυανόλευκης» εταιρείας.

Παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος, όμως, η επιλογή των επιθετικών πιστωτών του Παπαθανασάκη να του μπλοκάρουν τον σχετικό λογαριασμό τραπέζης, τον έφερε προ δυσχερέστατου απροόπτου, εκτροχιάζοντας πλήρως τον οικονομικό προγραμματισμό του.

Αυτό, το οποίο προκύπτει, είναι ότι, προκειμένου να μην εκτεθεί έναντι αγωνιστικού τμήματος και υπαλλήλων, προχώρησε σε μία έκτακτη καταβολή ύψους 210.000 ευρώ, καλύπτοντας τους πάντες και οδηγώντας τους ποδοσφαιριστές με «γεμάτες τσέπες» στην αφετηρία του πρωταθλήματος της Football League.

Αναχώρησε, αλλά επιστρέφει σύντομα

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναχώρησε, επιστρέφοντας στην επιχειρηματική βάση του στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε τους διοικητικούς συνεργάτες του, επίκειται νέα έλευσή του στην Ελλάδα στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, καθώς προγραμματίζει να επανέλθει – ίσως και – σε 10-15 μέρες από σήμερα.

Ως τότε, έχει… αφήσει πίσω τον στενό συνεργάτη του και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Στάθη Καραντώνη, ο οποίος αναλαμβάνει τον συντονισμό του διοικητικού έργου στη Μίκρα, κατά το διάστημα των επόμενων ημερών.

Μετατέθηκε το ραντεβού με τον υφυπουργό

Μολονότι αναχώρησε μέσω Αθηνών, ο μεγαλομέτοχος δεν κατέστη δυνατό να συναντήσει τον Γιώργο Βασιλειάδη, με τις δύο πλευρές να μεταθέτουν το ραντεβού τους για το διάστημα της επόμενης παρουσίας του Τομ Παπαδόπουλου σε ελληνικό έδαφος.

Μολαταύτα, στην ΠΑΕ αναμένουν τις όποιες πρωτοβουλίες μπορεί να αναλάβει ο υφυπουργός προς την κατεύθυνση θεσμικής παρέμβασης στο μέγιστο ζήτημα του δεσμευμένου λογαριασμού μετοχικού κεφαλαίου της νεοσύστατης ποδοσφαιρικής εταιρείας, παρά το γεγονός ότι αυτή ακόμη τελεί υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.