- Bluearena - https://bluearena.gr -

Δρομολογημένη η απόκτηση τερματοφύλακα

Επειδή μέσα από τον κυκεώνα της εσωστρέφειας, στον οποίο έχει περιπέσει το «κυανόλευκο» περιβάλλον, μετά το εφιαλτικό απόγευμα του κυπέλλου, λέγονται πολλά και… θρυλούνται ακόμη περισσότερα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τουλάχιστον ένα, ώστε να διαθέτουμε την πραγματική εικόνα.

Η ομάδα θα ενισχυθεί στη θέση του τερματοφύλακα τον Ιανουάριο, με την προσθήκη ενός έμπειρου και ικανού παίκτη στη συγκεκριμένη θέση. Αυτό είναι βέβαιο, αλλά και απολύτως προγραμματισμένο.

Ας αναλύσουμε, όμως, το story πίσω από τη συγκεκριμένη υπόθεση. Στον μεταγραφικό προγραμματισμό του Παύλου Μυροφορίδη υπήρχε η προοπτική απόκτησης ενός γκολκίπερ πρώτης γραμμής, που θα πλαισίωνε τον Παναγιώτη Βοσνιάδη στη διεκδίκηση της θέσης κάτω από τα «κυανόλευκα» δοκάρια.

Ο τεχνικός διευθυντής του Ημίθεου, βεβαίως και γνώριζε ότι ο Γιώργος Αμπάρης βρίσκεται σε μία κάκιστη φάση της αγωνιστικής διαδρομής του, καθώς προέρχονταν από μία αγωνιστική σεζόν εκτός δράσης, καθώς δεν είχε ομάδα (πρόπερσι), ενώ πέρσι επέλεξε να αγωνιστεί με τον Ηρακλή, ως αναπληρωματικός, στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, γεγονός το οποίο επιβεβαίωνε – όπως και να το κάνουμε – και την προσωπική παραδοχή του πολύπειρου τερματοφύλακα, ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Εξάλλου, είναι και η ηλικιακή παράμετρος στη μέση, στην περίπτωση του Ναουσαίου πορτιέρε, καθώς βαδίζει στα 37 του και δεν είναι δεδομένο ότι όλοι οι τερματοφύλακες μπορούν να διατηρούν υψηλά στάνταρ απόδοσης σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία…

Ο Παύλος Μυροφορίδης, λοιπόν, είχε απόλυτη επίγνωση αυτών των δεδομένων. Εδώ γνωρίζει μέχρι και ποιος είναι… δευτεροξάδερφος του τελευταίου ανθρώπου, που ασχολείται με το ελληνικό ποδοσφαιρικό σύστημα, το να γνωρίζει το βιογραφικό των παικτών, που διαθέτει, είναι απολύτως “elementary” για εκείνον…

Όμως, προέκυψαν δύο δεδομένα, τα οποία απέτρεψαν την προσθήκη τερματοφύλακα, μέσα από την έρευνα, την οποία πραγματοποίησε στη μεταγραφική αγορά του Αυγούστου: από τη μία, δεν εντόπισε αγωνιστικά φερέγγυο γκολκίπερ, ο οποίος να μπορεί να καλυφθεί εντός του πλαισίου του μπάτζετ, που είχε να διαχειριστεί, ενώ από την άλλη, συνεργάτες του στην ομάδα τον διαβεβαίωναν ότι ο Γιώργος Αμπάρης θα μπορέσει κάλλιστα να ανταποκριθεί στο ρόλο του back up του Παναγιώτη Βοσνιάδη.

Από εδώ και πέρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα, στην προοπτική του πρωταθλητισμού, απαιτεί υψηλού επιπέδου ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση και ήδη έχει δρομολογηθεί η απόκτηση ενός αγωνιστικά έτοιμου, ικανού και πεπειραμένου τερματοφύλακα, ο οποίος θα ενταχθεί στο «κυανόλευκο» δυναμικό σε περίπου δύο μήνες από τώρα.

Έως τότε, εναπόκειται στην κρίση του Αλέκου Βοσνιάδη το αν θα προωθήσει τον Δημήτρη Γρηγοριάδη σε ρόλο δεύτερου, συμπεριλαμβάνοντάς τον στις αποστολές αγώνων, με τον 22χρονο Θεσσαλονικιό γκολκίπερ να θεωρείται αθλητής με προοπτικές για τη θέση του (άλλωστε, για αυτό και αποκτήθηκε), μολονότι στερείται των πολύ εντυπωσιακών σωματικών προσόντων.