- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ο Παναγιωτούδης και η αξιοκρατική λογική του κόουτς

Όσοι μπορούν να διεισδύσουν πίσω από τις κινήσεις και τις επιλογές του Αλέκου Βοσνιάδη, δεν μπορεί παρά να παραλαμβάνουν ένα πολύ θετικό και αισιόδοξο, για την αγωνιστική προοπτική της ομάδας, μήνυμα, το οποίο εκπέμπει ο «κυανόλευκος» κόουτς.

Αν μελετήσουμε την πρώτη ενδεκάδα του πρωταθλήματος, θα διαπιστώσουμε αμέσως ότι ο 57χρονος τεχνικός καταρτίζει τις επιλογές του με βάση την απόλυτη αξιοκρατία. Με αυστηρή και απαρέγκλιτη προϋπόθεση το ποιοι είναι για εκείνον οι καταλληλότεροι να αγωνιστούν σε ένα παιχνίδι.

Ασχέτως, μάλιστα, με το αν είναι παίκτες, οι οποίοι προέρχονται από το ρόστερ της περσινής σεζόν ή αποτελούν αποκτήματα, που ήλθαν προσφάτως για να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας.

Αυτό αποδεικνύεται με την περίπτωση της επιλογής του Κώστα Παναγιωτούδη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα, μέσα από τους αγώνες της προαγωνιστικής περιόδου, έπεισε τον προπονητή του ότι δικαιούται τη θέση δίπλα στον Χουσεΐν Μουμίν στον κεντρικό άξονα της μεσαίας γραμμής.

Αρχικώς, για αυτόν τον ρόλο, ο Θεσσαλονικιός κόουτς είχε δείξει προτίμηση στον εμπειρότατο και ικανότατο Κωστα Μενδρινό, κάνοντας όλους εμάς – τους… απέξω – να θεωρούμε ότι η τριάδα του κεντρικού άξονα, την οποία συγκροτούν οι Μουμίν, Μενδρινός και Κλέιτον, δεν… «χαλάει»…

Κι όμως, επί του παρόντος, ο Κώστας Παναγιωτούδης τον έπεισε ότι είναι καταλληλότερος και τον επέλεξε.

Αποδεικνύοντας ότι η αξιοκρατία για την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή δεν αποτελεί κενή περιεχομένου έννοια, αλλά πυξίδα πορείας. Και, επίσης, αποδεικνύεται ότι, όταν ο Αλέκος Βοσνιάδης έλεγε ότι όλοι θα χρειαστεί να βοηθήσουν το εννοούσε και το εφαρμόζει από την εκκίνηση της προσπάθειας…