Του Αγίου Δημητρίου και αφιέρωμα στον Δημήτρη Γκέσιο

Ανήμερα της ονομαστικής εορτής του, μια αναφορά στην πορεία του εμβληματικού σέντερ φορ των “κυανολεύκων”.

Blue Moments

Το αφιέρωμα του metrosport.gr στον Δημήτρη Γκέσιο:

 

Αν ο Βασίλης Χατζηπαναγής ήταν ο μεγαλύτερος αρτίστας που φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή, ο Δημήτρης Γκέσιος ήταν ο επιθετικός – σύμβολο του. Δυναμικός και κυρίως τεράστιος γκολτζής.

 

Η ιστορία της ζωής του είναι γεμάτη ποδόσφαιρο. Σε χρόνια που η ενασχόληση μαζί του είχε να κάνει με την αγάπη για τη φανέλα και όχι με τα εκατομμύρια.

 

Γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1948 στα Μονόσπιτα Νάουσας και ουσιαστικά άρχισε την καριέρα του όταν αγωνίστηκε με την Κοζάνη στη Β’΄Εθνική. Εκεό… τρέλανε κόσμο μια τριετία πετυχαίνοντας 10 γκολ το 1970, 8 το 1971και 13 το 1972.

 

Ο Ηρακλής εντυπωσιάστηκε με τις επιδόσεις του, κινήθηκε γρήγορα και τον απέκτησε κάνοντας ματ στους αντιπάλους τους.

 

Με τους κυανόλευκους έκανε πράγματα και θαύματα με το… κοντέρ να σταματά στις 211 συμμετοχές και τα 74 γκολ που τον καθιστούν κορυφαίο σκόρερ της ιστορίας του συλλόγου.

 

 

Πανηγύρισε, μάλιστα και την κατάκτηση του κυπέλλλου το 1976 στο συγλονιστικό τελικό με τον Ολυμπιακό. Τότε που έγινε αλλαγή αφού πρώτα σκόραρε στο 111’ κάνοντας το 4-2 και λίγο έλειψε αυτή η επιλογή του προπονητή του να… καταστρέψει τον Ηρακλή που δέχτηκε δύο γκολ σε ελάχιστα λεπτά και χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να πάρει το τρόπαιο.

 

 

Ο Γκέσιος τίμησε και τις φανέλες της ΑΕΚ, της Βέροιας (σ’ αυτή σταμάτησε την καριέρα του) αλλά και της εθνικής Ελλάδας με την οποία αγωνίστηκε πέντε φορές.

 

Για το ποδοσφαιρικό κοινό, θα είναι, όμως, πάντα ο μεγάλος Δημήτρης Γκέσιος του Ηρακλή. Ένας παίκτης θρύλος…

 

 

Η τρομερή παράσταση του Ηρακλή όταν συνέτριψε με 6-0 τον Παναθηναϊκό το 1979

 

Πηγή: metrosport.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to Top