Αδειοδότηση: Το απροκάλυπτο εργαλείο του σάπιου ποδοσφαιρικού συστήματος…

Η «Δαμόκλειος Σπάθη», η οποία, κάθε φορά, που δεν υπάρχει Ηρακλής στο προσκήνιο, αποσύρεται, χωρίς να τηρηθούν καν τα προσχήματα…

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ εξ Αθηνών, λοιπόν, η… «καλή μας» η ΕΠΟ εισηγείται – μετά την κατάργηση της ποινής του υποβιβασμού – και αυτήν της ποινής της αφαίρεσης βαθμών για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες, ενώ το… «τερματίζει», εισηγούμενη και άρση του περιορισμού μεταγραφών (απλώς – όπως ζητά – να απαγορεύεται να πραγματοποιούν μεταγραφές με οικονομικό αντάλλαγμα προς την ομάδα του παίκτη, την ώρα, που η συντριπτική πλειοψηφία της κίνησης στη μεταγραφική αγορά αφορά σε ελεύθερους από συμβόλαια ποδοσφαιριστές…).

Πλέον, οι άνθρωποι είναι απολύτως απροκάλυπτοι. Διότι, απλούστατα, δεν τους ενδιαφέρουν οι προκαλύψεις. Το παραδέχονται ξεκάθαρα: κάθε φορά, που δεν είναι μέσα στα πόδια τους ο Ηρακλής και δεν υφίσταται ξεκάθαρος στόχος εξόντωσης, το εργαλείο της αδειοδότησης απενεργοποιείται. Είναι ένα λάστιχο, που το τεντώνουν και το μαζεύουν κατά πώς τους συμφέρει και εξυπηρετεί τους «ημετέρους» και τους «αρεστούς».

«Επειδή για τον ίδιο λόγο εξοντώσαμε τον Ηρακλή, θα έχουμε τον Παναθηναϊκό μας και τον κάθε Παναθηναϊκό να παίζει με πιτσιρικάδες; Όχι βέβαια. Να το άρουμε και αυτό», είναι η κρατούσα άποψη των συστημικών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κι όλα αυτά, η UEFA και η FIFA τα παρακολουθούν σε κατάσταση ευδαιμονίας και αταραξίας. Την ώρα κατά την οποία, ακόμη και τα βόσκοντα εις τα λαγκάδια αμνοερίφια έχουν αντιληφθεί την ιταμή χρησιμοποίηση τους συστήματος της αδειοδότησης ως εργαλείου εξυπηρέτησης σκοτεινών σκοπών.

Πάντως, ας μη βιάζονται να καταργήσουν τις ποινές, καθώς από του χρόνου πάλι θα έχουν τον Ηρακλή μέσα στα πόδια τους. Γιατί αυτός ο… αναθεματισμένος, ό,τι και να του κάνουν, “Highlander” αποδεικνύεται…

Σχετικά Άρθρα

Περίτρανη δικαίωση για Ηρακλή: Εκτός υποψιών για παράνομο στοιχηματισμό!

Ποδόσφαιρο

Back to Top