- Bluearena - https://bluearena.gr -

Πρώτο φαβορί για την «πρωτιά», δίνουν οι στοιχηματικές τον Ηρακλή

Πάλεψε σκληρά με τον χρόνο ο ποδοσφαιρικός Ηρακλής και κατόρθωσε – ουσιαστικά από τον Αύγουστο κι έπειτα – να περάσει από το απολύτως αβέβαιο του πλάνου της… πολυμετοχικότητας των αρχών του καλοκαιριού, στον απόλυτο στοιχηματικό φαβοριτισμό των αρχών του φθινοπώρου…

Μπορεί η είδηση να αφορά στο γεγονός ότι οι εταιρείες του στοιχήματος δίνουν – μακράν – πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Football League 2018-19 τον Ηρακλή, όμως πίσω από αυτήν κρύβεται ένα τεράστιο κατόρθωμα , το οποίο ακολούθησε εκείνο της άμεσης επανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες. Όταν «μια χούφτα» ερασιτέχνες παράγοντες, άνθρωποι του Συλλόγου, συγκρότησαν μία ομάδα την παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής και, παρά το γεγονός ότι συνάντησαν μόνο αντιξοότητες στο διάβα τους, την έφτασαν να πετυχαίνει «τρένο» την άνοδο. Τώρα, το νέο επίτευγμα αφορά στην καθολική μετάλλαξη δεδομένων από τον Αύγουστο και μετά, γεγονός το οποίο διέγραψε την αβεβαιότητα της ακυβερνησίας και της απουσίας οικονομικής και αγωνιστικής προοπτικής, στοιχεία τα οποία κυριάρχησαν στην πρώτη φάση του φετινού καλοκαιριού.

Η έλευση του Παύλου Μυροφορίδη και η παράλληλη απόκτηση τους μετοχικού πακέτου της νέας ΠΑΕ από τον Τομ Παπαδόπουλο, μετασχημάτισε τον Ηρακλή των χαμηλών πτήσεων σε ομάδα αξιώσεων για την κατηγορία, με τεράστιο ρόστερ, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του οποίου, σε πολλά σημεία, προσεγγίζουν ακόμη και το επίπεδο της πιο πάνω κατηγορίας.

Αυτό το γεγονός έχει αναγκάσει τους «ειδήμονες» των προβλέψεων να θεωρούν το «κυανόλευκο» συγκρότημα ως το ακλόνητο φαβορί για την πρωτιά και έχουν δημιουργήσει μία τέτοια απήχηση δυναμικής, ώστε άπαντες στη Football League να αντιμετωπίζουν τον Ημίθεο ως τον εν δυνάμει κυρίαρχο της κατηγορίας.

Να το αποδείξει στο χορτάρι

Εκείνο, όμως, που σχολιάζουν στο εσωτερικό της ομάδας, σχετικά με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η οποία τους αποδίδει το ρόλο του φαβορί, είναι ότι από τη θεωρία ως την πρακτική επιβεβαίωση υπάρχει τεράστια απόσταση. Πιστεύουν στην ομάδα, τόσο οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, όσο και η τεχνική ηγεσία και – υπεράνω όλων – ο άνθρωπος που την «έκτισε», ο Παύλος Μυροφορίδης, αλλά περιμένουν να αποδείξει πάνω στο χορτάρι αυτήν τη δυναμική της. Και γνωρίζουν ότι θα συναντήσουν πολλές και τεράστιες δυσκολίες για να το πετύχουν, καθώς ο δρόμος της ανόδου δεν θα είναι στρωμένος με άνθη…