Ξεκάθαρη εικόνα των οφειλών, επιδιώκει να αποκτήσει ο μεγαλομέτοχος

Το νομικό επιτελείο έλαβε εντολή να αξιολογήσει τα αιτήματα όσων διατηρούν απαιτήσεις από τη νέα ΠΑΕ.

Ο προηγούμενος κύκλος της παρουσίας του Τομ Παπαδόπουλου στη Θεσσαλονίκη, που μόλις έκλεισε, προώθησε πολλές εξελίξεις τον οργανωτικό και λειτουργικό τομέα της ΠΑΕ, με αποτέλεσμα να έχουν μπει πολλά πράγματα σε μία σειρά.

Αυτό, βεβαίως δεν αρκεί για τα υψηλά κλιμάκια της «κυανόλευκης» διοίκησης, καθώς εκείνο, το οποίο προέχει, είναι να ξεκαθαριστεί το τοπίο στον οικονομικό τομέα. Δηλαδή να διευκρινιστεί το συνολικό ύψος των υποχρεώσεων, οι οποίες βαρύνουν τη νέα ΠΑΕ. Και ο λόγος γίνεται για υποχρεώσεις, οι οποίες αφορούν στη χρήση Παπαθανασάκη και έχουν «κληρονομηθεί» από τη νέα «κυανόλευκη» ποδοσφαιρική εταιρεία και των οποίων δεν είναι – επί του παρόντος – δυνατόν να καθοριστεί το ακριβές ύψος.

Όσον αφορά στα χρέη προς το Δημόσιο, η εικόνα είναι πιο καθαρή και θα καταστεί ευκρινέστατη, μόλις ολοκληρωθεί και το τυπικό της υπαγωγής του ποδοσφαιρικού «Γηραιού» στο καθεστώς της ρύθμισης των 120 δόσεων για την αποπληρωμή του χρέους προς Εφορία και ΙΚΑ.

Ο τομέας, που προβληματίζει ιδιαίτερα, είναι εκείνος των ιδιωτικών οφειλών, σε ποδοσφαιριστές, ατζέντηδες, μέλη προπονητικού επιτελείου και άλλους, οι οποίοι ενεπλάκησαν με το προηγούμενο – και απολύτως καταστροφικό – ιδιοκτησιακό καθεστώς και των οποίων οι απαιτήσεις συρρέουν όλο αυτό το διάστημα στο λογιστήριο της νέας ΠΑΕ.

Τομ Παπαδόπουλος και Στάθης Καραντώνης, με την επικείμενη νέα έλευσή τους στη Θεσσαλονίκη, θα επιδιώξουν να ξεκαθαρίσουν την όλη κατάσταση, μέσα και από την καταλυτική συμμετοχή του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ, με βάση και την εντολή, που έχει δώσει προς αυτήν την κατεύθυνση ο ίδιος ο πρόεδρος: «θέλω να μελετηθούν μία προς μία οι περιπτώσεις αυτές και, όσων τα αιτήματα είναι δικαιολογημένα και υπάρχει δικαστική απόφαση, να τεθούν σε καθεστώς ρύθμισης για αποπληρωμή. Να γνωρίζουμε, όμως και ποιες είναι εκείνες οι περιπτώσεις, με τις οποίες δεν πρέπει να ασχοληθούμε και να τις υπολογίσουμε ως πραγματικές οφειλές», είχε επισημάνει ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας και η νομική υπηρεσία του Ημίθεου, προεξάρχοντος του Γιώργου Κυρίτση, επιχειρεί να «βγάλει άκρη» σε αυτόν τον τομέα.

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top