Με προσοχή και αποφασιστικότητα κόντρα στην Καρδίτσα (18:00)

Σαφώς ισχυρότερος αντίπαλος οι Θεσσαλοί σε σχέση με το – αδύναμο φέτος – Ψυχικό, με τον Ηρακλή να απαιτείται να ανεβάσει επίπεδα απόδοσης, για να φτάσει στη νίκη.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Κόντρα στο Ψυχικό, το περασμένο Σάββατο, ήταν μια καλή προθέρμανση. Η αθηναϊκή ομάδα έχασε μέσα από τη μεταγραφική διαδικασία σημαντικά στελέχη της, χωρίς να μπορέσει να ανασυγκροτήσει ένα αναλόγου δυναμικής ρόστερ, προσφέροντας την ευκαιρία στον Ηρακλή να αποκτήσει μία ήπια προσαρμογή στα νέα δεδομένα, που διαμορφώθηκαν με τις προσθήκες Πολυτάρχου και Ρουτκάουσκας.

Τα ίδια δεδομένα σαφώς δεν ισχύουν στην περίπτωση της δεύτερης αναμέτρησης των «κυανολεύκων» στη φετινή πορεία τους στην Α2, καθώς αντιμετωπίζουν τους… ομόχρωμούς τους από την Καρδίτσα, οι οποίοι διαθέτουν ένα άλλου επιπέδου αγωνιστικό συγκρότημα.

Οι Θεσσαλοί θεωρούνται ομάδα με ποιότητα, διαθέτουν ικανούς επιθετικά παίκτες (Κακλαμάνος, Μαγκουνής, Μόκφορντ, Γράβας), αλλά και ψηλούς σέντερ (Καλλές, Καρράς), ενώ υπολογίζονται ως ένα από τα φαβορί για πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα, με το τελείωμα της κανονικής περιόδου.

Η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη διατηρεί το – αδιαμφισβήτητο – πλεονέκτημα της έδρας, ενώ είχε την ευχέρεια μιας ολόκληρης εβδομάδας προετοιμασίας υπό τα νέα αγωνιστικά δεδομένα, που διαμορφώνει η προσθήκη των δύο «πενταδάτων» παικτών, οι οποίοι ήλθαν στο Ιβανώφειο και δεν είναι άλλοι από τον Μιχάλη Πολυτάρχου και τον Ρονάλντας Ρουτκάουσκας.

Οι γηπεδούχοι θα απαιτηθεί να δείξουν πολλά περισσότερα θετικά στοιχεία από ό,τι στην περασμένη αγωνιστική δοκιμασία τους στην Αθήνα, να έχουν αποφασιστικότητα και ευστοχία στις προσπάθειές τους και να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή και αυτοσυγκέντρωση, για να φτάσουν σε μία νίκη, η οποία – σε μία πορεία υψηλών προοπτικών – πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 18:00, στο Ιβανώφειο και θα καλυφθεί σε απευθείας τηλεοπτική διαδικτυακή μετάδοση από το κανάλι του καλαθοσφαιρικού Ηρακλή στο YouTube.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top