- Bluearena - https://bluearena.gr -

Οι προφανείς δυνατότητες και η… «παγίδα» του πρώτου σετ…

Μέσα από τη ροή δύο αγώνων επίσημου χαρακτήρα, απέναντι σε ομάδες, στις οποίες οφείλει να επιδεικνύει ικανότητα απόλυτης επιβολής, ο Ηρακλής, φάνηκε να «το έχει». Να έχει τις προοπτικές να αποδειχθεί όπως τον περιμένουμε, μέσα στη δύσκολη και απαιτητική φετινή αγωνιστική διαδρομή του.

Απέναντι σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ΑΕ Κομοτηνής, οι «κυανόλευκοι» έπεισαν ότι διαθέτουν τα προσόντα εκείνα, τα οποία – εκ των πραγμάτων – οφείλει να διατηρεί ένα σύνολο αποτελούμενο από μία βάση πολύπειρων και πρώτης γραμμής αθλητών (Προύσαλης, Αρμενάκης, Κλίντι, Σωτηρίου, Φέργκιουσον, Ντίνας, Μπαμπαλιούτας) και με πληρότητα ταλέντου, σε επίπεδο εναλλακτικών λύσεων, σε όλες τις θέσεις.

Ο Γιάννης Ορφανός, εκμεταλλεύεται την παράταση στη διαδικασία έναρξης του πρωταθλήματος της Volley League και, σε καθημερινό επίπεδο, προετοιμάζει την ομάδα με στόχο την απόλυτη ετοιμότητά της και την κάλυψη των αδυναμιών της.

Και μία – ιδιαίτερα επίμονη και συχνά καταστροφική – αδυναμία είναι αυτή της… «παγίδας του πρώτου σετ», που την ακολουθεί. Ίσχυσε και κατά την περσινή περίοδο, σε πάμπολλα παιχνίδια, αλλά αυτό, που μας ενδιαφέρει, είναι ότι η ομάδα δείχνει να την κουβαλά και σε αυτήν την προαγωνιστική περίοδο. Μάλιστα, της στοίχισε μια πρόκριση στα ημιτελικά του League Cup και, με δεδομένο ότι θα αντιμετώπιζε την ΑΕΚ σε νοκ άουτ αναμέτρηση στη Μίκρα, απέτρεψε τον Ημίθεο από τη συμμετοχή σε έναν τελικό επίσημης διοργάνωσης…

Είναι απολύτως λογικό να προβληματίζει την τεχνική ηγεσία το πολύ συχνά επαναλαμβανόμενο φαινόμενο της κακής αγωνιστικής παρουσίας στο πρώτο σετ και – εν συνεχεία – της απώλειάς του, έστω και στις λεπτομέρειες.

Φαινόμενο, το οποίο – επίσης συχνά – ακολουθείται από καταιγιστικό «μπάσιμο» του Ηρακλή στο παιχνίδι, από το δεύτερο σετ και έπειτα, γεγονός, το οποίο επιφέρει πλήρη ανατροπή δεδομένων υπέρ του, ως προς τη συνέχεια της αναμέτρησης.

Πρόκειται για μία κατάσταση, που έχει επισημανθεί και επιχειρείται να αντιμετωπιστεί άμεσα, καθώς στο τέλος του μήνα αρχίζουν οι υποχρεώσεις της ομάδας για τη Volley League, με ένα δύσκολο παιχνίδι, κόντρα στην αξιόμαχη Κηφισιά.

Ο κόουτς εκτιμά ότι πρόκειται για απόρροια της έλλειψης ετοιμότητας και θεωρεί ότι με τη σωστή δουλειά στις προπονήσεις και με τα παιχνίδια, το αγωνιστικό σύνολό του θα αποκτήσει τον απαιτούμενο ρυθμό και θα είναι το ίδιο αποτελεσματικό από το πρώτο σερβίς των αγώνων…