Πλέον, διαθέτει τη «μακρινή απειλή»

Αυτό είναι το μόνο ασφαλές συμπέρασμα από τη νικηφόρα πρεμιέρα των «κυανολεύκων», με τον δρόμο να παραμένει μακρύς και δύσβατος…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Αν αντιμετωπίσουμε σε ρεαλιστική βάση, τα όσα συνέβησαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Ψυχικού, μπορούμε μόνο να είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι ο – προσφάτως «αναδομημένος» Ηρακλής – με το… «καλημέρα» στη σεζόν, κατόρθωσε να πείσει ότι απέχει τάξεις μεγέθους από συγκροτήματα δυναμικής ανάλογης με τη φετινή των γηπεδούχων της σαββατιάτικης αναμέτρησης. Αλλά μέχρι εκεί…

Διότι, όπως προλογίζαμε πριν τον αγώνα, το φετινό Ψυχικό δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα των προηγούμενων ετών, καθώς αποδυναμώθηκε με την αποχώρηση σημαντικών παικτών για την κατηγορία, τους οποίους μέχρι πέρσι διέθετε στο ρόστερ του.

Ωστόσο, η χαρακτηριστικά άνετη «κυανόλευκη» επικράτηση δηλώνει εμφατικά ότι – τουλάχιστον – ο «μετά lifting» Ημίθεος δεν έχει καμία σχέση με ομάδες αυτού του διαμετρήματος. Μολονότι, μάλιστα, «άγουρος» ως αγωνιστικό σύνολο, καθώς οι δύο βασικές προσθήκες της τελευταίας στιγμής δεν πρόλαβαν καλά – καλά να πατήσουν το παρκέ του Ιβανωφείου.

Και είναι λογικό να περιμένουμε πολλά περισσότερα στη συνέχεια, όταν οι δύο «πενταδάτες» μεταγραφές… Οκτωβρίου, Πολυτάρχου και Ρουτκάουσκας, πάρουν ρυθμό εντός του υπολοίπου συνόλου. Όμως, ήδη, μπορούμε να εξάγουμε ένα ενθαρρυντικό συμπέρασμα, χωρίς κανείς να μπορεί να σπεύσει να ισχυριστεί ότι αιθεροβατούμε.

Αυτό έχει να κάνει με το – αδιαμφισβήτητο – γεγονός ότι αυτή η ομάδα αποκτά (και έχει όλα τα προσόντα να οικοδομήσει σε αυτόν τον τομέα) ένα έντονο επιθετικό προφίλ και μάλιστα διαθέτει, πλέον, τη «μακρινή απειλή». Το σταθερά απειλητικό και «δολοφονικό» μακρινό σουτ, αυτό, που τόσο θαυμάζαμε τα προηγούμενα χρόνια σε άλλες ομάδες της κατηγορίας.

Ο Μιχάλης Πολυτάρχου κατέχει τη σχετική τεχνογνωσία και δεν χρειάστηκαν τα πέντε τρίποντα στο Ψυχικό για να μας το αποδείξει, ενώ στην πορεία, όταν θα «δέσει» ακόμη περισσότερο με την ομάδα, θα μπορέσει να βελτιώσει και τα ποσοστά του, χωρίς να χρειάζεται να έχει δέκα αποτυχημένες απόπειρες έξω από τα 6,75.

Δίπλα του έχει τον Μιχάλη Γιαννακίδη, ο οποίος από την προαγωνιστική περίοδο διαπρέπει με τη «σπεσιαλιτέ» του (πέτυχε τέσσερα τρίποντα το Σάββατο), ενώ η φετινή αγωνιστική άνοδος του Κώστα Κακαρούδη συνεχίζεται και αναμένεται να πονοκεφαλιάσει έτι περισσότερο την περιφερειακή άμυνα των αντιπάλων.

Αν κανείς αναλογιστεί ότι επρόκειτο περί ενός παιχνιδιού, στο οποίο ο Στεν Σοκ ήταν υπό προσαρμογή στα νέα δεδομένα στην περιφερειακή γραμμή της ομάδας, Πολυτάρχου παρόντος αντί του ανύπαρκτου επιθετικά Σέσκους, καθίσταται σαφές ότι μπορούμε να περιμένουμε θετικές επιδόσεις από αυτόν τον Ηρακλή, τουλάχιστον σε επίπεδο μακρινής απειλής προς τα αντίπαλα καλάθια. Και αυτό αποτελεί σημαντικό όπλο για την προσπάθεια.

Η οποία εξακολουθεί να απαιτεί τη διάβαση ενός μακρινού και ιδιαιτέρως δύσβατου δρόμου, με εμπόδια, τα οποία, βεβαίως, θα μας βοηθήσουν να εκτιμήσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια το μέχρι που φτάνουν οι δυνατότητες αυτής της ομάδας…

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top