Αλαλούμ στη Volley League με την ενδεχόμενη αποχώρηση της Χαλκίδας

Κρίσιμη συνεδρίαση στην ΕΣΑΠ για το θέμα…

Βόλει, Διάφορα

Kρίσιμη είναι η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΑΠ που έχει προγραμματιστεί σήμερα το μεσημέρι μετά και τις εξελίξεις που τρέχουν με τον Ηρακλή Χαλκίδας.

Η ομάδα της Εύβοιας αποχώρησε από το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς λόγω οικονομικών προβλημάτων και το μέλλον της είναι αβέβαιο και για το πρωτάθλημα. Οι τελευταίες πληροφορίες του volleynews.gr αναφέρουν πως ο πρόεδρος του Ηρακλή Χαλκίδας Γιάννης Καρκαλής έχει πάρει υποσχέσεις από τοπικούς φορείς της Εύβοιας πως θα βοηθήσουν την ομάδα αλλά από τις υποσχέσεις μέχρι να μπει ρευστό στο ταμείο για να κινηθεί η ομάδα και να πληρωθούν αθλητές και προπονητές απέχει ακόμα πολύ. Ολα δείχνουν πως ο Καρκαλής και τα υπόλοιπα μέλη του ΤΑΑ του Ηρακλή Χαλκίδας θα ζητήσουν από την ΕΣΑΠ χρόνο, πιθανότητα αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος και σε κάθε περίπτωση να μην ισχύσουν τα πρόστιμα και οι τιμωρίες από τη αποχώρηση της ομάδας από το Λιγκ Καπ. Το κλίμα όμως δεν είναι θετικό για τον Ηρακλή Χαλκίδας αν και αρκετοί καλοβλέπουν το ενδεχόμενο μιας αναβολής για να μαζέψουν τις ομάδες τους που δεν είναι έτοιμες αγωνιστικά.

Επίσης όλοι αναγνωρίζουν πως το ΤΑΑ του Ηρακλή Χαλκίδας μπήκε σε μία περιπέτεια που σε όλους θα μπορούσε να συμβεί αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να ζήσουν αυτό που έγινε πέρυσι με την Παναχαϊκή όπου η ομάδα κρατήθηκε με… ενέσεις μόνο και μόνο για να υπάρχουν 12 ομάδες στην κατηγορία και ουσιαστικά αγωνίζονταν για τυπικούς λόγους.

Στη συνεδρίαση της ΕΣΑΠ όλα θα είναι ανοικτά και πολλά θα εξαρτηθούν από τα επιχειρήματα που θα παρουσιάσει η διοίκηση του Ηρακλή Χαλκίδας. Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που ο Ηρακλής Χαλκίδας αποχωρήσει; Εκεί θα μπούμε σε άλλες περιπέτειες και άλλες συζητήσεις καθώς θα δημιουργηθεί και δεύτερο ρεπό σε κάθε αγωνιστική και οι εκτιμήσεις όλων διχάζονται.

Υπάρχουν αυτοί που λένε πως εφόσον αποχωρήσει ο Ηρακλής Χαλκίδας θα πρέπει να γίνει νέα κλήρωση πρωταθλήματος με 10 ομάδες για να υπάρξει συμπαγές αγωνιστικό πρόγραμμα 18 αγωνιστικών χωρίς ρεπό και εμβόλιμους αγώνες Τετάρτες. Από την άλλη είναι αυτοί που πιστεύουν πως δεν πρέπει να γίνει άλλη κλήρωση διότι θα χτυπηθεί η αξιοπιστία του πρωταθλήματος και επί πλέον έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους με έκδοση εισιτηρίων κλπ.

Πάντως η διεξαγωγή νέας κλήρωσης πιθανότατα να στηριχθεί και από τον Παναθηναϊκό καθώς εάν αλλάξει το πρόγραμμα το πιθανότερο είναι πως θα παίξει με οπαδούς το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (λόγω της τιμωρίας μιας αγωνιστικής). Οπως αποδείχτηκε όμως χθες και στο Λιγκ Καπ κόντρα στην ΑΕΚ ο κόσμος βοηθάει αλλά δεν κερδίζει τους αγώνες.

Το καλό νέο της συνεδρίασης είναι πως ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος αναμένεται να ανακοινώσει στα ΤΑΑ την εντυπωσιακή συμφωνία με την ΕΡΤ ύψους 500.000 Ευρώ για ένα χρόνο, ενώ από μέρα σε μέρα αναμένονται και οι εξελίξεις στη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ.

Πηγή: volleynews.gr

Σχετικά Άρθρα

Τραγικό! “Έφυγε” στα 52 του ο σπουδαίος Βαντίμ Καμούτσκιν!

Βόλει

Back to Top