- Bluearena - https://bluearena.gr -

«Κυανόλευκο» ξέσπασμα στο Ψυχικό

Την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε ο Ηρακλής, επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση του Ψυχικού με 58-76 και αποδεικνύοντας ότι, με το νέο αγωνιστικό πρόσωπό του, διατηρεί σημαντικότερες προοπτικές διάκρισης στην κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν τον Ημίθεο μόνο για ένα δεκάλεπτο, εκμεταλλευόμενοι το στοιχείο της έδρας και το γεγονός ότι ο αντίπαλος, έχοντας και νέα πρόσωπά στη σύνθεσή του, δεν είχε καταφέρει να βρει γρήγορα τα πατήματά του.

Η πρώτη περίοδος έκλεισε υπέρ του Ψυχικού με 17-13, με τους «κυανόλευκους» να αναζητούν τρόπο ανασύνταξης για τη συνέχεια.

Αυτό συνέβη και μάλιστα άμεσα, καθώς, με την εκκίνηση του δευτέρου δεκαλέπτου, η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη πέρασε μπροστά στο σκορ και από εκεί και πέρα δεν εγκατέλειψε για όλο το υπόλοιπο της αναμέτρησης το τιμόνι της πρωτοπορίας. Το ημίχρονο βρήκε τον «Γηραιό» μπροστά με 25-34.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν λύσεις, ώστε να συνεχίσουν προπορευόμενοι και στο τρίτο δεκάλεπτο, κλείνοντάς το με 46-57.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο το Ψυχικό κατέβαλε μία ύστατη προσπάθεια, αλλά οι παίκτες του Ημίθεου έβρισκαν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, διατηρώντας και αυξάνοντας τη διαφορά και φτάνοντας στο τελικό και δίκαιο 58-76, που καταγράφει το απόλυτο της υπεροχής τους.

Τα δεκάλεπτα:

17-13, 25-34, 46-57, 58-76.

Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Ιορδάνου 3 (1), Παναγιωταράς 5 (1), Κοντούδης, Παπανικολάου 10, Παπαδημητρίου, Παπαντωνάκος 3 (1), Μάντζαρης 7 (1), Αρσενόπουλος 16 (4), Θεοδώρου, Μπασδέκης, Καφαντάρης, Παασόγια 14.

Ηρακλής (Χατζηκυριακίδης): Αγγελακόπουλος 2, Αθανασούλας 8, Σοκ 2, Ρουτκάουσκας 2, Πολυτάρχου 17 (5), Φίλλιος, Κακαρούδης 15 (1), Αποστολίδης 2, Μπένας 2, Καλαϊτζίδης 6 (2), Γιαννακίδης 12 (4), Τζουγκαράκης 8.