Κωνσταντίνου: “Η καλύτερη επιλογή της καριέρας μου ο Ηρακλής”

“Δέθηκα με την ομάδα”, δηλώνει ο Κύπριος άσσος του “κυανόλευκου” παρελθόντος.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Σε μακροσκελή συνέντευξή του, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου αναφέρεται στη σχέση του με τον Ηρακλή:

Πως πήρες την απόφαση να έρθεις στην Ελλάδα από την Κύπρο;

«Πριν έρθω στην Ελλάδα και όντας 17-18 χρονών είχα βγει πρώτος σκόρερ στην Κύπρο. Οι μεγάλες ομάδες της Κύπρου είχαν ενδιαφερθεί για μένα. Σίγουρα δεν ήμουν ελεύθερος από το Παραλίμνι,άρα έπρεπε να γίνει μεταγραφή. Από Ελλάδα τότε είχα προσφορές από Αθηναϊκό, Πανιώνιο και Ηρακλή. Είχα τότε γνωριστεί και είχα αρχίσει να συνεργάζομαι με τον μάνατζερ μου Πασχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος ουσιαστικά με είχε αναλάβει. Τότε άρχιζαν οι συζητήσεις.

Στον Αθηναϊκό  ήταν προπονητής ο Πρόκοπ, ο οποίος με ήθελε και ήταν προπονητής μου την προηγούμενη χρονιά στο Παραλίμνι. Ο πρόεδρος του Πανιωνίου τότε με ήθελε πάρα πολύ και ο μάνατζερ μου ήθελε να πάω στον Πανιώνιο, διότι θα ήμουν και κοντά του, μιας και έμενε στην Αθήνα. Την απόφαση να πάω στον Ηρακλή την πήρα μόνος μου, δεν ρώτησα κανέναν άλλον. Είχα όνειρο να αγωνιστώ στην Ελλάδα. Είχα καλύτερες προτάσεις από την Κύπρο, αλλά εγώ ήθελα να ζήσω το όνειρο μου και να παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τότε  ήμουν στρατό και είχε έρθει και ο πρόεδρος του Πανιωνίου στο στρατόπεδο και μιλήσαμε. Μάλιστα στον Πανιώνιο τότε προπονητής ήταν και ο μακαρίτης ο πεθερός μου (σ.σ. αδικοχαμένος Γιάννης Κυράστας). Τελικά όμως πήγα στον Ηρακλή. Συγκεκριμένα και ενώ ήμουν στο στρατόπεδο πήρα τηλέφωνο τον πρόεδρο του Ηρακλή και του είπα, ότι θα πάω εκεί». 

Τι σημαίνει για σένα ο Ηρακλής;

«Η αλήθεια είναι, ότι όταν αποφάσισα να πάω στον Ηρακλή το έκανα, διότι πίστευα ,ότι ήταν μεγαλύτερη ομάδα και από τον Αθηναϊκό και από τον Πανιώνιο. Βέβαια δεν είχα ιδέα ούτε ποιοι παίκτες αγωνιζόντουσαν ούτε ποιος ήταν προπονητής. Τότε στον Ηρακλή πήγα μέσα Αυγούστου, καθώς ήμουν φαντάρος νωρίτερα. Θυμάμαι τότε, ότι πήγα Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη και Σαββατοκύριακο παίζαμε φιλικά στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Έκανα μία πρωινή προπόνηση και ταξιδέψαμε κατευθείαν για Αθήνα. Δεν γνώριζα τότε, ότι υπήρχαν μεγάλοι ποδοσφαιριστές στον Ηρακλή, όπως ο Χατζίδης και ο Κωφίδης και άλλοι. Τεράστιες προσωπικότητες, μιλάμε τώρα για ιερά τέρατα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Ηρακλής ήταν ένα σχολείο για μένα, ήταν η καλύτερη κίνηση που έκανα. Με βοήθησε πάρα πολύ στη συνέχεια της καριέρας μου. Συνδέθηκα συναισθηματικά με την ομάδα τον κόσμο αλλά και την πόλη».

Πηγή: sdna.gr

Σχετικά Άρθρα

Bελέντζας: “Με Μονεμβασιώτη και τον κόσμο του, ο Ηρακλής θα είναι υπερδύναμη!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top