Γιατί επείγει η παραλαβή του “letter of clearance” πριν την πρεμιέρα της Α2

Εντατικές προσπάθειες του Ηρακλή για άμεση παραλαβή του πιστοποιητικού διεθνούς μεταγραφής του Ρουτκάουσκας…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Στο Ιβανώφειο μακαρίζουν την τύχη, που έφερε τον Ρονάλντας Ρουτκάουσκας να αγωνίζεται τελευταία στη Λοριάν και στη γαλλική μπασκετική Λίγκα. Αυτό, διότι ευελπιστούν ότι, με μία πλήρως οργανωμένη Ομοσπονδία μπάσκετ, όπως η γαλλική, θα κατορθώσουν να συνεννοηθούν άμεσα, ώστε να παραληφθεί από την ΕΟΚ το “letter of clearance” του Λιθουανού μέχρι την Πέμπτη 4/10.

Τώρα, τι το ιδιαίτερο έχει η συγκεκριμένη προθεσμία; Απολύτως ευεξήγητο: προκειμένου να διατηρήσεις το δικαίωμα αλλαγής του ξένου (κοινοτικού) μέχρι το χρονικό πλαίσιο του Φεβρουαρίου (όπως συνέβη πέρσι με την αντικατάσταση του Μπούμπαλο από τον Ουάσινγκτον), θα πρέπει να έχεις ολοκληρώσει την ένταξή του στο ρόστερ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, το οποίο, για την περίοδο 2018-2019, εκκινεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου.

Βεβαίως, παράλληλα, η έγκαιρη ολοκλήρωση της μεταγραφής θα θέσει τον Λιθουανό στη διάθεση του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη ενόψει της εκτός έδρας πρεμιέρας της Α2, κόντρα στο Ψυχικό, μία παράμετρος σημαντική, ως προς τον αμιγώς αγωνιστικό τομέα.

Οι «κυανόλευκοι» πιστεύουν στον Ρουτκάουσκας και στη δυνατότητα προσφοράς του, αλλά – όπως είναι ευνόητο – σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να απεμπολήσουν το δικαίωμα μιας ακόμη επιλογής στην κρίσιμη θέση του ξένου, αν και εφόσον – ο μη γένοιτο – κριθεί απαραίτητο. Και, ως εκ τούτου, δίνουν μάχη με τον χρόνο, προκειμένου να προλάβουν τη συγκεκριμένη προθεσμία…

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top