Κλίντι και «βάθος», τα νέα όπλα του φετινού Ηρακλή

Τα δύο στοιχεία, στα οποία πόνταραν κόουτς και διοίκηση, δείχνουν να αποδίδουν από την προαγωνιστική περίοδο.

Βόλει, Ηρακλής

Στον βολεϊκό Ημίθεο το πλάνο είχε διαμορφωθεί με τη λήξη της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Αφορούσε στη διατήρηση του πρωτοκλασάτου – και κατά συντριπτική πλειοψηφία ελληνικού – κορμού της ομάδας και στην πρόσθεση δύο βασικών στοιχείων στο νέο ρόστερ, των οποίων, το περσινό σύνολο στερούνταν: βάθος επιλογών και ένας ικανός και έμπειρος ακραίος, με πολυδιάστατη αγωνιστική προσωπικότητα.

Προς την πρώτη κατεύθυνση κινήθηκαν με επιτυχία, καθώς «γέμισαν» το ρόστερ, προσθέτοντας επιλογές σε κάθε θέση πίσω από τον θεωρητικά βασικό παίκτη και αυτό το γεγονός προσφέρει σημαντικές ανάσες στον προπονητή, μπροστά στην προοπτική ενός απαιτητικού και ανταγωνιστικού ελληνικού πρωταθλήματος και της κοπιαστικής ευρωπαϊκής περιπέτειας, η οποία έρχεται ως νέα συνθήκη στην πραγματικότητα του φετινού Ηρακλή.

Ως προς τη δεύτερη κατεύθυνση σχεδιασμού, φαίνεται ότι στόχευσαν με απόλυτη ακρίβεια. Όπως υπογραμμίζουν στον «Γηραιό», μέχρι στιγμής, ο Κλίντι έχει αποδείξει ότι είναι ο έμπειρος (και, μάλιστα, ψηλός για τη θέση) ακραίος, ο οποίος θα ανεβάσει ποιοτικά το σύνολο, προσφέροντας από τα άκρα σκορ – ιδίως σε κρίσιμες στιγμές των αγώνων – σταθερή υποδοχή, άμυνες, δυναμική στο μπλοκ, ενώ θα δυσκολεύει, παράλληλα, την υποδοχή των αντιπάλων με το τεχνικό σερβίς του.

Κι όλα αυτά, ενώ ο βραζιλιάνος δεν έχει καν προσαρμοστεί πλήρως στα αγωνιστικά δεδομένα και στις τακτικές ιδιαιτερότητες του νέου αγωνιστικού περιβάλλοντός του κι ενώ δεν έχει καν συμπληρώσει έναν εύλογο αριθμό προπονήσεων και φιλικών αναμετρήσεων με την «κυανόλευκη» φανέλα.

Οι οιωνοί, συνεπώς, είναι θετικοί, προς το παρόν, με την προαγωνιστική περίοδο να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αλλά το αγωνιστικό σύνολο του Γιάννη Ορφανού να έχει προλάβει ήδη να δείξει σημεία, τα οποία κάνουν τους πάντες στο «γαλάζιο» πετοσφαιρικό στρατόπεδο να αισιοδοξούν και να ατενίζουν το μέλλον, των πολλών και δύσκολων επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, με έντονη αυτοπεποίθηση.

Σχετικά Άρθρα

“Τώρα… θυμήθηκαν να κλείσουν το Κατσάνειο και δεν παραχωρούν τη Μίκρα!”

Βόλει

Back to Top