- Bluearena - https://bluearena.gr -

Ολικό “lifting”, με επιθετικό «δυάρι» και σέντερ…

Όλα δείχνουν ότι στο Ιβανώφειο το πήραν σοβαρά το θέμα και θέλουν να προσφέρουν στην ομάδα μία «ολική αναδόμηση» αγωνιστικού προσώπου, καθώς από την πρώτη αξιόπιστη επίσημη δοκιμασία της αγωνιστικής περιόδου, αυτήν κόντρα στον Διαγόρα, εισέπραξαν τη σκληρή πραγματικότητα, που επιμένει ότι, ούτως εχόντων των πραγμάτων, το αγωνιστικό σύνολο του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη δεν μπορεί να είναι ευθέως ανταγωνιστικό έναντι των ομάδων, που θα διεκδικήσουν την άνοδο.

Κατ’ αρχάς, εγκαταλείπουν, όπως φαίνεται, αυτή τη… σοφιστεία, που είχε να κάνει με την επιλογή Σέσκους και στηρίζονταν στο περίφημο «εσκεμμένα δεν επιλέξαμε δυάρι – σκόρερ, καθώς θέλαμε έναν αθλητικό γκαρντ, που να παίζει άμυνα και να κάνει πολλές δουλειές μέσα στο παιχνίδι».

Σούτινγκ γκαρντ – σκόρερ

Είναι σαφές ότι κινούνται για την ενίσχυση της ομάδας με έναν κλασικό σκόρερ στη θέση «2», δεδομένου ότι η επιλογή του Στεν Σοκ φάνηκε εξ αρχής ότι θα «βγει», με τον Εσθονό διεθνή πλέι μέικερ να είναι εξαιρετικός επιθετικά, αλλά και οργανωτικά και έτοιμος να συγκροτήσει ένα σπουδαίο περιφερειακό δίδυμο με κάποιον ικανό επιθετικό παρτενέρ στο πλάι του.

Μάλιστα, στο εσωτερικό της ομάδας σχολιάζεται θετικά το γεγονός ότι φέτος φαίνεται πως το αγωνιστικό σύνολο των «κυανολεύκων» θα έχει στη διάθεσή του τον «πραγματικό» Κώστα Κακαρούδη, με τον Σερραίο φόργουορντ να είναι παραγωγικότατος στο «4», ενώ και ο Γιάννης Αθανασούλας φαντάζει αναγεννημένος και με τη βασική πεντάδα να «φωνάζει» για θεαματική ενίσχυση στο «2» και στο «5».

Πρόταση στον Άκερ, αρνητικός, με… αιτία ο Αμερικανός  

Ενδεικτική της αλλαγής πλεύσης στο θέμα του ξένου «δυαριού», είναι η πρόταση που κατατέθηκε στον Άλεξ Άκερ για συνεργασία. Ωστόσο, ο πολύπειρος Αμερικανός γκαρντ απέρριψε την «κυανόλευκη» προσφορά, διευκρινίζοντας ότι, προκειμένου να εισπράξει διά της δικαστικής οδού τα χρήματά του από τον Απόλλωνα Πάτρας, είναι διατεθειμένος να «καθίσει» στο συμβόλαιό του…

Κινούνται για κοινοτικό σκόρερ

Ωστόσο, σύντομα αναμένονται εξελίξεις, στην προοπτική απόκτησης ενός ικανού σκόρερ από την κοινοτική αγορά. Ήδη επιχειρείται να ολοκληρωθεί μία αξιόλογη κίνηση από την αγορά των πρώην «ανατολικών χωρών», ενώ παράλληλα εξετάζονται και άλλες λύσεις αντικατάστασης του Σέσκους, με στόχο ο αντικαταστάτης του να «βλέπει καλάθι».

Συζητούν για σέντερ

Για να μην κρυβόμαστε, η εξαιρετικά καθυστερημένη μεταγραφική ενασχόληση της ομάδας το καλοκαίρι, που μόλις ολοκληρώθηκε, οδήγησε τεχνική και διοικητική ηγεσία σε ένα στενό, ή μάλλον, στενότατο περιθώριο επιλογών, ιδίως ως προς την ενίσχυση της θέσης «5». Ο Σάββας Τζουγκαράκης, μπορεί να αγωνίστηκε εξαντλημένος από τα συμπτώματα επίμονης γαστρεντερίτιδας, που τον ταλαιπωρούσε, στον αγώνα του κυπέλλου, ωστόσο, έχει δείξει ότι θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικός για την ομάδα σε εφεδρικό ρόλο, αντί του βασικού, τον οποίο έχει επωμιστεί από την έναρξη της προετοιμασίας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βολιδοσκοπείται η περίπτωση ενός σέντερ, που κρίνεται ότι μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερες λύσεις ως βασικός, στο πλαίσιο της προσπάθειας για ολικό “lifting” στο – κακό, μέχρι στιγμής – αγωνιστικό προφίλ του μπασκετικού Ημίθεου…