- Bluearena - https://bluearena.gr -

Περιθώριο τριών εβδομάδων…

Στη Μίκρα έχουν κάθε λόγο να σιωπούν, όταν ακούν δεξιά και αριστερά να μέμφονται την ανοργανωσιά και το υπανάπτυκτο του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς η Football League, κατόπιν… τριών παρατάσεων, αποφάσισε να αρχίσει στα μέσα του Οκτωβρίου.

Και ο Αλέκος Βοσνιάδης έχει κάθε λόγο να το πάει ένα βήμα ακόμη πιο πέρα και να δηλώνει (αλλά και να αισθάνεται) ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η ομάδα, η οποία συγκροτήθηκε μετά τα μέσα Αυγούστου, διατηρεί ένα περιθώριο άλλων τριών εβδομάδων, προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας.

Έναν στόχο, τον οποίο δεν έχει επιτύχει ακόμη και αυτό είναι προφανέστατο και ομολογημένο και από την ίδια την τεχνική ηγεσία των «κυανολεύκων». Ωστόσο, ο χρόνος είναι μαζί της και εξακριβωμένα, πλέον.

Το πλάνο προετοιμασίας του 57χρονου τεχνικού, πέρα από την εντατική προπονητική καθημερινότητα, περιλαμβάνει τον αγώνα του κυπέλλου στη Νάξο, απέναντι στη Θύελλα Καμαρίου, την Πέμπτη 27/9, το φιλικό στη μνήμη του Θόδωρου Παπαδόπουλου με την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης τη Δευτέρα 1/10 και – πολύ πιθανόν – ένα τελευταίο φιλικό (μάλλον στο Καυτανζόγλειο, αν ξεπεραστούν οι επιφυλάξεις της επιτροπής του σταδίου), το Σάββατο 6/10, μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Αυτός είναι ο προγραμματισμός, ο οποίος θα οδηγήσει το αγωνιστικό σύνολο του Ημίθεου στην πολυπόθητη αγωνιστική ετοιμότητα, με βάση την πεποίθηση, που – σε κάθε ευκαιρία – διατρανώνει ο κόουτς.