Ρομάνο: “Ο Ηρακλής θα ανέβει, γιατί είναι μεγάλη ομάδα και μεγάλο όνομα”

Ο Αργεντινός άσσος δηλώνει ότι σέβεται την πρώην ομάδα του, αλλά ότι θα τα δώσει όλα για την πρόκριση του Εθνικού στον κυριακάτικο αγώνα κυπέλλου.

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Η συνέντευξη του Ντιέγκο Ρομάνο είναι από το metrosport.gr και τη μεταφέρουμε αυτούσια.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που «μιλάει» στην στρογγυλή θέα και είναι ένας λόγος που σε κάθε ομάδα που πηγαίνει ο κόσμος τον αγκαλιάζει. Η αναφορά για τον Ντιέγκο Ρομάνο, τον μεσοεπιθετικό του Εθνικού Πειραιώς που αντιμετωπίζει την Κυριακή 16/9 τον Ηρακλή για το Κύπελλο Ελλάδας.

 

Ο Αργεντίνος έχει περάσει από τον Ηρακλή για μια διετία και έχει «χτίσει» μια ιδιαίτερα σχέση με τον κόσμο του Γηραιού. Στην κουβέντα που είχαμε μαζί του έδειξε χαρούμενος που θα παίξει κόντρα στον Ηρακλή και τον φίλο του τον Περόνε, τόνισε πως είναι πεπεισμένος πως ο Ηρακλής θα επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ ενώ αποκάλυψε πως θέλει να κλείσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

 

Αναλυτικά όσα μας είπε:

 

-Ντιέγκο, πως βλέπεις το παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Ηρακλή;

«Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα, ο Ηρακλής είναι ένας μεγάλος αντίπαλος, μια μεγάλη ομάδα. Πέρασα δύο όμορφα χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή. Είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες, ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και εμείς θέλουμε να περάσουμε».

 

 

-Πιστεύεις πως θα παίξει ρόλο το γεγονός πως το παιχνίδι είναι κεκλεισμένων των θυρών αλλά και πως είναι νοκ-άουτ;

«Σίγουρα θα μας επηρεάσει που δεν θα υπάρχει κόσμος, μας δίνει βοήθεια πάντα ο κόσμος του Εθνικού και το ίδιο συμβαίνει και με τον Ηρακλή. Θα ήταν πολύ ωραίο να παίξουμε με κόσμο, δυστυχώς όμως δεν θα γίνει. Οσο για το νοκ-άουτ, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και φυσικά πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση των δύο ομάδων».

 

 

-Πως σου φαίνεται που θα παίξεις κόντρα σε έναν καλό σου φίλο όπως ο Περόνε;

«Με τον Περόνε είμαστε πολύ καλοί φίλοι, έχουμε ξαναπαίξει αντίπαλοι πριν δύο χρόνια στο Ηρακλής-Απόλλων Σμύρνης. Χάσαμε (σ.σ. Απόλλων Σμύρνης) ωστόσο του έκανα ποδιά μέσα στο ματς και γελούσαμε μετά. Μέσα στο γήπεδο θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και έπειτα θα είμαστε φίλοι όπως πάντα».

 

 

 

-Πως βλέπεις τη φετινή προσπάθεια του Ηρακλή; Πως σου φαίνεται οι μεταγραφές που έκανε;

«Ο Ηρακλής έχει δυναμώσει πολύ. Πήρε εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, έχει το καλύτερο ρόστερ της Β Εθνικής. Θα πάει καλά, είναι μεγάλο όνομα, είναι μεγάλη ομάδα και το φαβορί για να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Πιστεύω πως μπορεί να τα καταφέρει».

 

 

-Πιστεύεις πως ο κ.Βοσνιάδης και ο κ.Μυροφορίδης που έχουν εμπειρία από ανόδους από την Football League μπορούν να τον ανεβάσουν κατηγορία;

«Πέρυσι ο Ηρακλής είχε μια καλή πορεία με έναν πολύ καλό προπονητή, τον κ.Μπαξεβάνο. Μεγάλο ρόλο θα παίξουν Βοσνιάδης-Μυροφορίδης φέτος, έχουν εμπειρία από την κατηγορία. Τα έχει όλα για να ανέβει ο Ηρακλής, το μόνο που του λείπει είναι το οικονομικό».

 

 

-Ντιέγκο, πως αποφάσισες να συνεχίσεις για δεύτερη χρονιά στη Γ Εθνική και στον Εθνικό;

«Ο Εθνικός είναι μια οργανωμένη και ιστορική ομάδα. Έχει καλή διοίκηση, μου έδειξαν σεβασμό όταν τραυματίστηκα, ήταν δίπλα μου και τους έδωσα τον λόγο μου πως θα μείνω για να καταφέρουμε την άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ. Ο Εθνικός πρέπει να επιστρέψει στις υψηλότερες κατηγορίες».

 

 

-Ποιοί είναι οι στόχοι σας με τον Εθνικό;

«Πρώτος στόχος είναι η άνοδος. Μετά αν μπορούμε να προχωρήσουμε στο Κύπελλο θα ήταν καλό. Σέβομαι τον Ηρακλή αλλά θα δώσω το 100% για να περάσει η ομάδα μου. Είναι καλό που άλλαξε το σύστημα στο Κύπελλο και μπορούν ομάδες από την Γ Εθνική να παίζουν. Θα κάνει καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

 

 

-Θα είναι η τελευταία σου χρονιά στον Εθνικό ή σκέφτεσαι μήπως να κλείσεις την καριέρα σου στην Αργεντινή;

«Θέλω να κλείσω την καριέρα μου στην Ελλάδα. Εδώ ο κόσμος με σέβεται, με αγαπάει και το καλύτερο είναι να τελειώσω εδώ. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη το πότε θα γίνει. Είχα μια ευκαιρία να επιστρέψω στην Αργεντινή για την Σαν Μαρτίν Τουκουμάν, ωστόσο λόγω της οικογένειάς μου που την αγκάλιασε και εκείνη η Ελλάδα αποφάσισα να μην επιστρέψω στην πατρίδα μου».

 

-Τι προτιμάς; Αθήνα ή Θεσσαλονίκη;

«Είναι πανέμορφες και οι δύο πόλεις. Είχα την τύχη να έχω περάσει από τις τρεις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, η τρίτη είναι το Ηράκλειο. Η Ελλάδα είναι παράδεισος, εγώ και η οικογένειά μου αγαπάμε πολύ την Ελλάδα».

Πηγή: metrosport.gr

Σχετικά Άρθρα

Περίτρανη δικαίωση για Ηρακλή: Εκτός υποψιών για παράνομο στοιχηματισμό!

Ποδόσφαιρο

Back to Top