Ρόβας για Κλέιτον: “Από πρότυπο, συμπαίκτης”

Ένα εξαιρετικό “follow up” του θέματος με τη “σχέση” από το παρελθόν μεταξύ Ρόβα και Κλέιτον.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

 

Το θέμα είναι του εξαιρετικού συναδέλφου, Γιάννη Πάγκου, από το novasports.gr:

 

Κλέιτον και Ρόβας

Ηταν 12 Απριλίου 2009 στο περιθώριο του παιχνιδιού Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός, 0-0 για την 29η αγωνιστική εκείνο του Πρωταθλήματος… Ο 15χρονος τότε Χρήστος Ρόβας ήταν ball boy στο γήπεδο και έβγαλε μια φωτογραφία με τον Κλέιτον (τότε έπαιζε στον Παναθηναϊκό), έναν ποδοσφαιριστή που ανέκαθεν θαύμαζε.
Είναι Σεπτέμβριος του 2018, εννιά χρόνια αργότερα, όταν ο Ρόβας μαθαίνει ότι ο Ηρακλής, ομάδα με την οποία ο ίδιος έφτασε στην εντυπωσιακή επίδοση των 31 γκολ την προηγούμενη σεζόν, αποκτά τον Βραζιλιάνο. Ο πρώτος σκόρερ του Ηρακλή περιμένει. Πλησιάζει τον Κλέιτον στα αποδυτήρια και του δείχνει την τότε φωτογραφία.
Τη συνέχεια τη διηγείται ο ίδιος ο Ρόβας, μιλώντας στο novasports.gr: “Επαθε πλάκα. Και μου λέει, έλα αμέσως να βγάλουμε μία ακόμη για να τις έχεις μαζί”.

“Είναι μεγάλη η χαρά μου”

Ο Ρόβας γεννήθηκε στη Χίο στις 2/9/1994. Με πατέρα στρατιωτικό, οι μεταθέσεις ήταν συχνές. Οπως και να έχει όμως, παντού, το ποδόσφαιρο είναι η αγάπη του. Οπου κι αν ήταν, Σουφλί, Μεσολόγγι, οπουδήποτε. Κάποια στιγμή, σε ηλικία 15 χρόνων, βρίσκεται στις Σέρρες και είναι στην Ακαδημία του Πανσερραϊκού.
Ως ball boy βρίσκεται στο γήπεδο σε εκείνο το παιχνίδι και βγάζει φωτογραφία με τον Κλέιτον. “Δεν είχε καμία αντίρρηση. Δέχτηκε αμέσως”, θυμάται σήμερα.
Ο Ρόβας έμεινε στον νομό Σερρών και πήγε στον Εθνικό Σιδηροκάστρου, με τον οποίον την επόμενη σεζόν κέρδισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική, με τον ίδιο να σημειώνει 12 γκολ. Αυτή είναι η δουλειά του να σκοράρει, αυτό έκανε και την προηγούμενη σεζόν (την πρώτη του με τον Ηρακλή) πιάνοντας 31 γκολ.
Λέει για τη συγκυρία, λέει για το ότι παίζουν πλέον μαζί: “Είναι μεγάλη η χαρά μου. Είναι σπουδαίο πράγμα να έχεις συμπαίκτη έναν παίκτη που είχες πρότυπο”.

“Ανυπομονώ για τις πάσες” 

Συμπληρώνει για τον Βραζιλιάνο: “Είναι χαμογελαστός, είναι ευδιάθετος, μιλάει με όλους, είναι ένα παιδί που σου δίνει την εντύπωση ότι είναι χρόνια στα αποδυτήρια. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε, ανυπονώ για τις πάσες του, έχει τόσο ταλέντο”.
Οι δύο τους έχουν διαφορά 11 χρόνια. Ο Ρόβας είναι γεννημένος το 1994, ο Κλέιτον το 1983. Πλέον, θα είναι μαζί στον Ηρακλή και από τη συνεργασία τους μέσα στο γήπεδο η ομάδα περιμένει πολλά.

Πηγή: novasports.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top