Πού πας και τα θυμάσαι, πρόεδρε…

Ο Ηλίας Στοφορόπουλος μας υπενθυμίζει τι έπρατταν στο θέμα της Μίκρας, κάποιοι, που, τώρα, υπερθεματίζουν το… «καθήκον της Πολιτείας να εξυπηρετεί τις ομάδες στην κατασκευή γηπέδων»…

Ως ακροατής ραδιοφωνικής συνέντευξης του Θανάση Ακριβόπουλου, ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή, Ηλίας Στοφορόπουλος, κόντεψε να απολέσει τα λογικά του…

Ο κ. Ακριβόπουλος, λοιπόν, στην περί ης ο λόγος συνέντευξη, υπερθεμάτισε τη κυβερνητική στάση, που αφορά στην απλόχερη «εξυπηρέτηση» παράδοσης μιας ολόκληρης περιοχής για την κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου στην Τούμπα και έκανε τον – πάντοτε μειλίχιο και πράο – Ηλία Στοφορόπουλο, να αφηνιάσει, ενθυμούμενος το παρελθόν.

Τα παρακάτω λόγια ανήκουν στον πρώην πρόεδρο του Ημίθεου:

«Τον άκουσα να λέει αυτά, που είπε, περί υποχρέωσης όλων των κυβερνήσεων να παρέχουν τα πάντα για να αποκτούν γήπεδα οι ομάδες και το μυαλό μου, αυτομάτως, γύρισε πίσω στο 1999. Όταν ο κ. Ακριβόπουλος ήταν το δεξί χέρι του υφυπουργού Οικονομίας, κ. Πάχτα και μας ενέπαιζαν με το θέμα της Μίκρας.

Είχαν δεσμευθεί ότι θα διέθεταν 6 δις δραχμές από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και όταν πληροφορηθήκαμε ότι το πρόγραμμα επικυρώθηκε, χωρίς να συμπεριλαμβάνει πρόβλεψη για τη Μίκρα, έσπευσα στον κ. Ακριβόπουλο, ο οποίος με καθησύχασε, λέγοντάς μου ότι το αρχικό κονδύλι ήταν 8 δις και τα 5 δις «έπρεπε» να χορηγηθούν για την κατασκευή του κλειστού της Πυλαίας (!!!)

Μου είπε, ωστόσο, να μην ανησυχώ, διότι το αρχικό κονδύλι των 8 δις θα αυξηθεί στα 11, προκειμένου να περισσέψουν τα – υπεσχημένα – 6 δις για τη Μίκρα.

Όταν διαπίστωσα ότι, παρά το νέο κονδύλι και πάλι η Μίκρα δεν συμπεριελήφθη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, έσπευσα αγανακτισμένος να ζητήσω νέες εξηγήσεις από τον κ. Ακριβόπουλο, για να λάβω μια απάντηση, η οποία με έφερε εκτός εαυτού. «Τελικά, δεν περίσσεψε κονδύλι για τη Μίκρα, καθώς έπρεπε να καλύψουμε τις ανάγκες για προστατευτικούς… μουσαμάδες για τη βροχή και για άλλες εργασίες στους χλοοτάπητες των γηπέδων…».

Με την παρέμβαση τρίτων, μόλις και μετά βίας, αποφύγαμε το… θερμό επεισόδιο, μετά από αυτά που άκουσα. Και τώρα ακούω τον ίδιο άνθρωπο να θεωρεί καθήκον και υποχρέωση της κυβέρνησης την υλοποίηση του έργου της νέας Τούμπας…».

Είπαμε, η αναφορά και οι αναμνήσεις ανήκουν στον Ηλία Στοφορόπουλο. Τα σχόλια, όμως, ανήκουν σε όλους εσάς…

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top