- Bluearena - https://bluearena.gr -

Με τον Αντρέι που αγαπάμε

Από βραδύς σχεδόν πάντα ετοιμάζω τα κείμενά μου όπως έχετε καταλάβει και έτσι και σήμερα (χτες δηλαδή) κάθομαι σπίτι, απολαμβάνοντας το ποτό μου, βλέποντας με την άκρη του ματιού μου την Εθνική μας να προηγείται στο ημίχρονο με 0-1, ελπίζοντας πως το τέλος της βραδιάς θα μας έχει δώσει ακόμα ένα απόλυτο. Διότι πώς να το κάνουμε νωρίτερα οι «μικρές» της Ολλανδίας αποδείχτηκαν «Κυρίες» πληρώνοντας μας από το ημίχρονο. Πάμε λοιπόν στα αυριανά. Τα φρέσκα τα «κουλούρια».

Αρχή στις αναλύσεις μου από το παιχνίδι στο Λβιβ όπου η Ουκρανία θα φιλοξενήσει την Σλοβακία. Οι γηπεδούχοι την Πέμπτη με 2 γκολ στις καθυστερήσεις κάθε ημιχρόνου κατάφεραν να επικρατήσουν με 1-2 της Τσεχίας εκτός έδρας και θέλουν διακαώς τη νίκη και σήμερα, αφενός ώστε να βάλουν στέρεες βάσεις για την πρωτιά στον όμιλό τους, αφετέρου δε για να «γεμίσουν» ψυχολογία στο νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα τους συνεχίζοντας με τον Σεβτσένκο  στον πάγκο τους, διαγράφοντας μία και καλή την αποτυχία τους να βρεθούν στα γήπεδα της Ρωσίας το καλοκαίρι. Οι Σλοβάκοι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και δε μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την κατάστασή τους αφού στο φιλικό της Τετάρτης επικράτησαν κόντρα σε ερασιτέχνες Δανούς. Σίγουρα διαθέτουν ένα καλό σύνολο και πρέπει να προσεχθούν, ωστόσο ο άσος στο 1.90 μου αρέσει όπως και να έχει.

Τα επόμενα 3 παιχνίδια, προέρχονται από τη Segunda και είναι αλήθεια πως με προβλημάτισαν αρκετά, ωστόσο τα επέλεξα, αλλά με πιο μικρά πονταρίσματα. Μεσημεριάτικα η Ρέους θα φιλοξενεί την Αλμπαθέτε. Αμφότερες προέρχονται από νίκες, ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γηπεδούχοι είναι πολλά και δεν πρέπει να αγνοούνται. Με μόλις 16 επαγγελματίες παίχτες οι Καταλανοί και με μόλις ένα «καθαρό» επιθετικό στο ρόστερ τους. Φυσικά αμυντικά είναι πολύ δυνατοί και ειδικά εντός έδρας ξέρουν να παίρνουν αποτελέσματα και οφείλουν να το κάνουν αν θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία. Από την άλλη η Αλμπαθέτε παραμένει αήττητη με 5 βαθμούς μετά από 3 αγωνιστικές, θεωρώ πως σήμερα είναι καλύτερη, αλλά δύσκολα μπορεί να διασπάσει «κλειστές» άμυνες και αν δεχτεί κάποιο γκολ, δεν πιστεύω πως θα μπορέσει να βρει δύο. Ρίσκο το ξέρω, αλλά με το Χ στο 2.90 τολμώ και το παίρνω. Ρίσκο και ο άσος της Νουμάνθια κόντρα στην Έλτσε, με τις 2 ομάδες να μην δείχνουν ακόμα ανέτοιμες, ωστόσο δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός πως οι «κόκκινοι» της Σορίας εντός έδρας μετρούν 15 νίκες στα τελευταία 24 παιχνίδια τους, σκοράροντας στα 21 από αυτά. Θεωρώ πως υπάρχει διαφορά στην δυναμική των 2 αντιπάλων και παρόλο που θα ήθελα καλύτερη απόδοση ο άσος (1.76) θα μπει στις επιλογές μου. Στις 19.00 η ώρα η Εξτρεμαδούρα θα υποδεχτεί την Γρανάδα. Μόλις ένα βαθμό οι γηπεδούχοι μετά από 3 αγωνιστικές, πέντε οι φιλοξενούμενοι που παραμένουν αήττητοι. Διαφορά δυναμικότητας σαφώς υπάρχει και αυτό είναι ξεκάθαρο έως τώρα, όπως ξεκάθαρο είναι πως η Γρανάδα δυσκολεύεται πολύ στα εκτός έδρας της. Θεωρώ πως το ματς είναι Χ2, αλλά αυτό που επιλέγω εδώ είναι το 2 (DNB) στο 1.63.

Γράφει ο Γιάννης Τσιακίρης στο bethoven [1].