- Bluearena - https://bluearena.gr -

Να του «βγει» ο Βραζιλιάνος…

Ο Γιάννης Ορφανός κατέληξε στην προσθήκη του Βραζιλιάνου ακραίου, Κλίντι, για τη θέση στην οποία αναζητούσε διακαώς λύση πρώτης γραμμής. Έναν έμπειρο αθλητή, με πολλές αγωνιστικές παραστάσεις από καλό αγωνιστικό επίπεδο (βραζιλιάνικο πρωτάθλημα), χωρίς, ωστόσο, παραστάσεις από ευρωπαϊκή εμπειρία.

Όποτε αποφάσισε να «ξενιτευτεί», επέλεξε εκτός Ευρώπης πρωταθλήματα (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ινδονησία) και η πραγματικότητα της ελληνικής Volley League θα είναι η πρώτη, που θα γνωρίσει, όσον αφορά στο βόλεϊ της «Γηραιάς Ηπείρου».

Ο κόουτς των «κυανολεύκων» αναζητούσε ξεκάθαρα έναν έμπειρο ακραίο, ο οποίος να μην είναι μονοδιάστατος. Να «το έχει» και με την υποδοχή, αλλά και με την επίθεση. Να είναι σταθερός στα καθήκοντα αναστολής, αλλά να διαθέτει την έκρηξη και το επιθετικό ταλέντο ώστε να σηκώνει σημαντικό βάρος στην επίθεση. Ουσιαστικά, να είναι ο δεύτερος σε παραγωγικότητα επιθετικός πόλος της ομάδας, πίσω από τον Απόστολο Αρμενάκη.

Η μελέτη αγωνιστικών δυνατοτήτων του Κλίντι έδειξε ότι είναι αυτό που ήθελε η τεχνική ηγεσία. Ένας κλασικός εκρηκτικός Λατίνος ακραίος, με έφεση στις εντυπωσιακές, όσο και αποτελεσματικές, επιθέσεις, αλλά που μπορεί να κρατήσει και στην υποδοχή και να δώσει λύσεις στην άμυνα. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να είναι απειλητικός στο σερβίς και μαχητικός στο μπλοκ.

Συνεπώς, το στοίχημα για τον Γιάννη Ορφανό είναι να αποδείξει και επάνω στο τάραφλεξ των ελληνικών και ευρωπαϊκών κλειστών αυτές τις ικανότητές του ο Κλίντι. Να «μπει» στο κλίμα της ομάδας, να ενσωματωθεί στην αγωνιστική «χημεία» της και να αποδώσει τα προσδοκώμενα.

Το γεγονός ότι το ρόστερ «κλείδωσε» πριν καν μας αποχαιρετίσει ο Αύγουστος, προσφέρει την πολυτέλεια ενός μηνός προετοιμασίας με όλο το αγωνιστικό δυναμικό του στον κόουτς του Ημίθεου.

Και, βεβαίως, υποδηλώνει ότι τα παιδιά της «κυανόλευκης» διοίκησης, παρά τις δεδομένες οικονομικές αντιξοότητες, που έχουν για μία ακόμη σεζόν να αντιπαλέψουν, ολοκλήρωσαν με επιτυχία και εξαιρετικά έγκαιρα τον αγωνιστικό προγραμματισμό, μιας περιόδου με αυξημένες υποχρεώσεις για την ομάδα, λόγω της συμμετοχής της στο Challenge Cup.