Συνεχίζει στα “κυανόλευκα” ο Αθανασούλας

Η ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιάννη Αθανασούλα.

Ηρακλής, Μπάσκετ

Με την φανέλα του Ημίθεου θα αγωνίζεται και την νέα αγωνιστική περίοδο ο Γιάννης Αθανασούλας. Ο 31 γκαρντ έδωσε τα χέρια με την διοίκηση του Ηρακλή και θα ενισχύσει την προσπάθεια των “κυανόλευκων” για επιστροφή στην Α1 κατηγορία.

Ο Έλληνας αθλητής αναμένεται στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 17/8 για να εγκατασταθεί και να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ηρακλής

Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2017 ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Γιάννη Αθανασούλα (31, 2.02). Ο ικανός γκαρντ/φοργουορντ θα συνεχίσει και την επερχόμενη χρονιά στα “κυανόλευκα” και του ευχόμαστε μακροημέρευση, υγεία και τη μέγιστη επιτυχία σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Ο αθλητής μας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21/1/1987 και κατάγεται από την Καρδίτσα. Έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο του μπάσκετ στα τμήματα υποδομής του Άρη Πετρούπολης. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία αγωνιζόμενος με τα χρώματα της ΑΕΚ αρχικά στα εφηβικά τμήματα και κατόπιν στην Α1 Εθνική, παραμένοντας στο σύλλογο τη διετία 2005-07.

Συνέχισε στον Ηλυσιακό, συμβάλλοντας στην επιτυχημένη προσπάθειά του να ανέλθει από την Α2 Εθνική στην κορυφαία κατηγορία. Μετά από τρεις αγωνιστικές περιόδους εντάχθηκε στο δυναμικό του Πανιωνίου Σμύρνης, όπου παρέμεινε 4 σεζόν. Ακολούθως αγωνίστηκε στις ομάδες του Πανελευσινιακού (2014-15), του Απόλλωνα Πάτρας (2015-16) και του Λαυρίου (2016-17). Τον Αύγουστο του 2017 υπέγραψε στον ΗΡΑΚΛΗ, όπου και συνεχίζει για δεύτερη σερί χρονιά.

Έχει συμμετάσχει τρεις φορές σε διεθνείς διοργανώσεις. Το ντεμπούτο του έλαβε χώρα το 2005-06 οπότε και συμμετείχε σε έναν από τους αγώνες της ΑΕΚ στην EuroLeague. Την επόμενη χρονιά είχε 4 συμμετοχές στο EuroCup με την ίδια ομάδα, ενώ την περίοδο 2012-13 αγωνίστηκε στην ίδια διοργάνωση αυτή τη φορά με τους «κυανέρυθρους».

Ως μέλος της Εθνικής Ελλάδος ο Αθανασούλας διαγωνίστηκε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων το 2003 στη Μαδρίτη, σε διεθνή τουρνουά εφήβων και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών το 2007 στη Νόβα Γκόριτσα.

Σχετικά Άρθρα

Μαλέσεβιτς: “Ακόμη καλύτεροι, για να φτάσουμε στην τρίτη νίκη!”

Μπάσκετ

Back to Top