- Bluearena - https://bluearena.gr -

Απαντήσεις στα… social ψεύδη

Πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία φορά που φιλοξενήθηκε σχόλιό μου στην BlueArenaκαι δεν είχα την παραμικρή διάθεση να γράψω το οτιδήποτε, ωστόσο υπάρχουν πράγματα που πραγματικά σε εξοργίζουν και ψάχνεις τρόπο για να… ξεσπάσεις. Προσωπικά, είμαι τυχερός που έχω αυτή την… γωνιά για να «ξεσπάω», όταν το έχω ανάγκη.

Είναι απίστευτα τα όσα γράφονται από την ημέρα επιστροφής του Παύλου Μυροφορίδη στην ομάδα. Το ευτύχημα είναι ότι όλα αυτά γράφονται από ένα παρεάκι 10-15 ατόμων, που προφανώς αποκτά νόημα η ζωή τους αν ασχολείται η πλειοψηφία μαζί τους. Θα τους δώσω και εγώ αυτή την ευχαρίστηση, ελπίζω για πρώτη και τελευταία φορά, μόνο και μόνο για να διαβάσει η συντριπτική πλειοψηφία την αλήθεια.

Το παρεάκι ανησυχεί ότι το μπάτζετ εκτοξεύτηκε με τις πρόσφατες μεταγραφές. Κάποιος έγραψε χαρακτηριστικά… «Κάναμε ομάδα με δύο εκατομμύρια ευρώ και το επόμενο καλοκαίρι πάλι θα ψάχνουμε για ΑΦΜ». Το πρώτο μεγάλο ψέμα. Το αγωνιστικό μπάτζετ για τον Ηρακλή της νέας περιόδου, θα είναι μικρότερο από 800 χιλιάδες ευρώ. Δεν αποκλείεται να είναι μικρότερο και από τις 750 χιλιάδες ευρώ, αναλόγως με τις κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και στο εξής. Ο μέσος όρος των συμβολαίων είναι στις 30-35 χιλιάδες ευρώ και το μεγαλύτερο συμβόλαιο που θα δοθεί, θα είναι της τάξεως των 50 χιλιάδων ευρώ.

Θέλετε να κάνουμε και μία σύγκριση με το μπάτζετ που θα είχε ο Ηρακλής στην «προ Μυροφορίδη εποχή»; Θα ήταν περίπου στις 550 χιλιάδες. Μιλάμε για μία διαφορά 200 χιλιάδων ευρώ για να δημιουργηθεί μία ομάδα που φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για την άνοδο, σε σχέση με μία άλλη που είχε τις προδιαγραφές για να εξασφαλίσει μία άνετη παραμονή. Διότι αν πιστεύει κανείς ότι ο Ηρακλής με το ρόστερ της Γ’ εθνικής και τις προσθήκες που είχαν γίνει μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ήταν σε θέση να διεκδικήσει άνοδο, τότε μάλλον έχει μαύρα μεσάνυχτα από το άθλημα.

Όλα αυτά τα παιδιά που ανέβασαν τον Ηρακλή, θα πρέπει να μνημονεύονται για πάντα από όλους μας, διότι πέτυχαν ένα ποδοσφαιρικό θαύμα πέρσι. Αν δεν ήταν αυτά τα παιδιά, σήμερα δεν θα μιλούσαμε καν για την προοπτική επιστροφής στην Σούπερ Λίγκα. Τα δεδομένα όμως φέτος είναι διαφορετικά. Για να γίνει κατανοητό σε όλους, με τον Μεντί δεν πας για άνοδο. Με τον Περόνε όμως είσαι το απόλυτο φαβορί. Τόσο απλά.

Κατηγορεί το παρεάκι την Αυτόνομη Θύρα 10 ότι επέβαλε τον Μυροφορίδη. Δεν γνωρίζω το παρασκήνιο της πρόσληψής του, ωστόσο για την ευκολία της συζήτησης ας πάρουμε ως δεδομένο ότι έτσι συνέβη. Τι είναι αλήθεια κατακριτέο; Ότι οπαδοί επέβαλαν την επιστροφή του πιο πετυχημένου Έλληνα τεχνικού διευθυντή που μετράει περισσότερες ανόδους από τον… ανελκυστήρα της οικοδομής μου, ή ότι το γεγονός ότι ένα μήνα οι παράγοντες της ομάδας δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν μαζί του, αν και ο ίδιος έκανε τα πάντα (κυριολεκτικά) για να επιστρέψει; Η επιστροφή Μυροφορίδη ήταν επιβεβλημένη. Αν έγινε κατόπιν πιέσεων της Αυτόνομης Θύρας 10, καλά έκαναν και πίεσαν.

Πάμε και στην καραμέλα του υψηλού μέσου όρου ηλικίας. Είπε κανείς ότι ο Ηρακλής δημιουργεί φέτος μία ομάδα μέλλοντος; Μία ομάδα με προοπτική τριετίας ή πενταετίας; Στο επίπεδο της Β’ εθνικής, τέτοιες ομάδες δικαιούνται να δημιουργήσουν ο Κισσαμικός και ο Αιγινιακός. Ο Ηρακλής είναι υποχρεωμένος να δημιουργήσει μία ομάδα που θα ανέβει κατηγορία. Και στην Ελλάδα, κατηγορία ανεβαίνεις με παίκτες που έχουν φάει τα γήπεδα με το κουτάλι και δεν θα μασήσουν στην κλωτσιά και στην μαγκιά. Θυμηθείτε με ποιους παίκτες – κολώνες ανέβηκε προ τριετίας η ομάδα. Με τον Περόνε, τον Μπαρτολίνι, τον Ρομάνο, τον Πουρτουλίδη, τον Μπουκουβάλα, τον Χουάντερσον. Όλοι τους μετρούσαν τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στις επαγγελματικές κατηγορίες. Φυσικά, δίπλα σε αυτούς αναδείχθηκαν και οι πιο νέοι (Ζιαμπάρης, Λουκίνας κτλ). Και φέτος, έχουν την ευκαιρία δίπλα στους έμπειρους να ξεχωρίσει ο Ρόβας, ο Πτηνόπουλος, ο Παναγιωτούδης. Προσέξτε: Δίπλα σε αυτούς. Γιατί χωρίς έμπειρους παίκτες, μόνο το Αιγάλεω του Θωμά Μητρόπουλου θυμάμαι να ανέβηκε τα τελευταία είκοσι χρόνια. Ρίξτε μία ματιά στα περσινά ρόστερ του ΟΦΗ και του Άρη και θα συμφωνήσετε μαζί μου. Αν η ομάδα ανέβει με το καλό, τότε στην Σούπερ Λίγκα έχει το περιθώριο να δημιουργήσει μία ομάδα με ορίζοντα τριετίας. Στην Σούπερ Λίγκα. Όχι στην Φούτμπολ Λιγκ.

Υ.Γ.1 Στοιχεία για τον Σορούρ δεν μπορεί κάποιος να συγκεντρώσει από το διαδίκτυο. Ελπίζω ότι ο έλεγχος από το αρμόδιο Υπουργείο να έγινε πραγματικά και να ήταν ουσιαστικός. Αν έχει την οικονομική δυνατότητα να στηρίξει την ομάδα, τότε όλα θα είναι πιο εύκολα. Διότι διάθεση φαίνεται πως έχει.

Υ.Γ.2 Σε αντίθεση με τον Αιγύπτιο, ο Τομ Παπαδόπουλος έχει δεδομένη οικονομική επιφάνεια. Το ερώτημα με αυτόν είναι αν έχει την διάθεση να στηρίξει την προσπάθεια του ποδοσφαιρικού Ηρακλή. Η προσέγγιση έγινε και τα αποτελέσματα αναμένονται εντός των ημερών.

Υ.Γ.3 Σχετικά με την χορηγία της στοιχηματικής εταιρίας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι χωρίς την δημιουργία της νέας ΠΑΕ, είναι αδύνατο για οποιαδήποτε εταιρία να προσφέρει έστω και ένα ευρώ στον Ηρακλή.  Γι’ αυτό είναι σημαντικό αυτή την εποχή να στηρίξει ο κόσμος με τα διαρκείας. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, τότε θα φανεί αν ο Τάκης Μπαλτίδης υλοποιήσει την υπόσχεσή του. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διαφοροποιηθεί η κατάσταση σε σχέση με ό,τι ίσχυε στα τέλη Ιουλίου. Η υπόσχεση ήταν να δοθούν σε πρώτη φάση 100.000 ευρώ και το ποσό θα αυξηθεί σημαντικά κατά την διάρκεια της χρονιάς.