- Bluearena - https://bluearena.gr -

Τέλος στο… «προσωρινό» ρόστερ

Τουλάχιστον ως «ιδιόρρυθμο» και μάλλον «αμήχανο» θα πρέπει να χαρακτηριστεί το βασικό στάδιο της φετινής προετοιμασίας του Ηρακλή. Ουσιαστικά, πρωταγωνίστησαν σε αυτό αρκετοί ποδοσφαιριστές, των οποίων οι δρόμοι με την ομάδα θα χωρίσουν αυτές τις μέρες, ενώ έχει μείνει εκτός το σύνολο σχεδόν του αγωνιστικού δυναμικού, που θα κληθεί να έχει πρώτο ρόλο στην προσπάθεια της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Μάλιστα, φτάσαμε στο σημείο ο Σπύρος Μπαξεβάνος να μην προχωρά σε δηλώσεις μετά τα δύο τελευταία φιλικά παιχνίδια, καθώς στερείται νοήματος το να σχολιάσει την αγωνιστική προσπάθεια παικτών, αρκετοί εκ των οποίων, εντός της νέας εβδομάδας, θα αποτελέσουν παρελθόν για τον Ημίθεο…

Όλη αυτή η «περίεργη» (αλλά, εκ των πραγμάτων, επιβεβλημένη) κατάσταση, παύει να υφίσταται πλέον. Τα παιδιά, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στον σχεδιασμό του Παύλου Μυροφορίδη, θα ενημερωθούν αμέσως μετά την επιστροφή της Δευτέρας από το βουνό και θα αποχωρήσουν από την ομάδα.

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης θα είναι η… έναρξη της προετοιμασίας (έστω και από το… τελικό στάδιό της) με το έμψυχο δυναμικό, το οποίο θα εκπροσωπήσει τον Ηρακλή στη Football League της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, ώστε η τεχνική ηγεσία να μπορέσει να δουλέψει σε ρεαλιστικό υπόβαθρο και με ξεκάθαρο πεδίο σχεδιασμού.

Το θετικό της όλης υπόθεσης είναι ότι ο Σπύρος Μπαξεβάνος και οι τεχνικοί συνεργάτες του διατηρούν το περιθώριο περίπου 40 ημερών με προπονησιακή δουλειά στη Μίκρα και φιλικούς αγώνες, προκειμένου να μονταριστεί το νέο ρόστερ, μέχρι την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Χρονικό περιθώριο, το οποίο, από μόνο του, είναι αρκετό για μία πληρέστατη καλοκαιρινή προετοιμασία.

Στους 11 νεομεταγραφέντες, αναμένεται να προστεθούν και οι «κλεισμένοι», Νίκος Πουρτουλίδης και Πέτρος Κανακούδης, ενώ ο τεχνικός διευθυντής επιχειρεί να καταλήξει στις τελευταίες κινήσεις του στον τομέα ενίσχυσης της ομάδας.

Το βέβαιο είναι ότι το τελικό ρόστερ, επί του παρόντος, θα έχει μπροστά του περίπου μία εβδομάδα προετοιμασίας, ώστε να αναλάβει δράση και να εμφανιστεί στη φιλική αναμέτρηση των Πηγαδίων απέναντι στην Ξάνθη, την Κυριακή 19 Αυγούστου, όπου αναμένεται να παρακολουθήσουμε το ανεπίσημο ντεμπούτο της… «πραγματικής εικόνας» του νέου Ηρακλή.