- Bluearena - https://bluearena.gr -

Κοντά στο να ανακοινώσει τον… «πύργο», Ιωάννη Δημακόπουλο! (vids)

Μία εξαιρετικά έξυπνη και top class – για τα δεδομένα της ελληνικής Α2 – κίνηση με μέλλον, επιδιώκει να πραγματοποιήσει ο Ημίθεος, στην προσπάθειά του να καλύψει τη θέση «5».

Οι πληροφορίες, που έρχονται από το Ιβανώφειο, κάνουν λόγο περί επιθυμίας του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη να ενισχυθεί η ομάδα με την προσθήκη του Ιωάννη Δημακόπουλου, επιθυμία, την οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο να ικανοποιήσει ο Θόδωρος Δρακόπουλος, έχοντας ήδη καταθέσει οικονομική πρόταση, η οποία φέρνει τις δύο πλευρές μια ανάσα από την οριστική συμφωνία.

Ο 24χρονος, ύψους 2.18 (!), σέντερ, είναι γιος του παλιού ψηλού του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Δημακόπουλου (φόργουορντ/σέντερ, με εξαιρετική τεχνική και πολύ καλό μακρινό σουτ, ο πατέρας) και έχει «ανατραφεί» μπασκετικά στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, φοίτησε στο High School “Cathedral” του Los Angeles, ενώ σπούδασε Εγκληματολογία στο “UC Irvine”, με του οποίου την ομάδα αγωνίστηκε στο NCAA, καταγράφοντας θετικές αγωνιστικές επιδόσεις.

Η επιστροφή του νεαρού Έλληνα γίγαντα στην ελληνική μπασκετική πραγματικότητα και η έναρξη της επαγγελματικής καριέρας του, δεν ήταν – μέχρι στιγμής – ανάλογη των σπουδαίων προσόντων, που διαθέτει, καθώς από το περασμένο καλοκαίρι γνώρισε αρκετούς «σταθμούς».

Πρώτη ενδιαφέρθηκε να τον εντάξει στο δυναμικό της η Παρτίζαν, αλλά τελικά δεν υπέγραψε μαζί του, μετά την περίοδο δοκιμής του στα φιλικά, ενώ ακολούθησε η ένταξή του στον Κολοσσό, με τη συνεργασία  με τους Ροδίτες να διακόπτεται σύντομα, για να προκύψει στη συνέχεια ο Πανιώνιος, μεσούσης της περιόδου.

Ούτε στη Νέα Σμύρνη έμεινε για πολύ ο Δημακόπουλος, καθώς ήρθε η πρόταση από την ισπανική Μπασκόνια, η οποία του έδωσε συμβόλαιο για τη δεύτερη ομάδα της, τη Μπασκόνια Β, που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του ισπανικού μπάσκετ.

Εκεί ο Ιωάννης Δημακόπουλος απέδωσε πολύ θετικά και η εκτίμηση, που γίνεται στον Ημίθεο για την περίπτωσή του, αναφέρει ότι θα κατορθώσει να ανταποκριθεί άψογα στο επίπεδο της ελληνικής Α2, προσθέτοντας πολλά στην τακτική και στη δυναμική της ομάδας από τη θέση «5».

Με τις εξελίξεις, οι οποίες υπάρχουν στο συγκεκριμένο θέμα, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ακόμη και η άμεση ανακοίνωση της σημαντικής αυτής μεταγραφικής κίνησης από πλευράς «κυανολεύκων».

Παρακολουθήστε χαρακτηριστικά βίντεο της διαδρομής του Ιωάννη Δημακόπουλου, με scouting report του παίκτη, στιγμές του από το αμερικανικό κολεγιακό πρωτάθλημα και, τέλος, στιγμές από την πρόσφατη παρουσία του στο ισπανικό πρωτάθλημα: