Η έλευση Σορούρ και η «ανοιχτή γραμμή» με Μίκρα

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο Αιγύπτιος υποψήφιος επενδυτής της ΠΑΕ, ενώ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Φάνη Τουτζιάρη.

Μέχρι στιγμής, αυτό το οποίο έχει έρθει στην επιφάνεια, πέραν του δεδηλωμένου ενδιαφέροντος του Καρίμ Σορούρ να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της νέας ΠΑΕ Ηρακλής, είναι η πληροφόρηση ότι και οι δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης είναι πολύ θετικές προς αυτήν την προοπτική.

Η πλευρά του Συλλόγου, διότι ο υποψήφιος φαντάζει σοβαρός και – κυρίως – «πραγματικός», ως προς την επιχειρηματική υπόστασή του, ενώ η πλευρά του υποψηφίου μεγαλομετόχου, επειδή επιθυμεί να επενδύσει σε ένα από τα κορυφαία brand name του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως ο Ημίθεος.

Την ερχόμενη εβδομάδα (ίσως και από τις αρχές της) ο Καρίμ Σορούρ αναμένεται στη Θεσσαλονίκη και αυτή η άφιξη είναι σαφές ότι θα σημάνει την έναρξη των καταληκτικών εξελίξεων για το θέμα, που ενδιαφέρει.

Ο έλεγχος, τον οποίο διεξαγάγει ο επίσημος «Γηραιός», μέσω των παραγόντων και τον νομικών του, αλλά και μέσω της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης, έχει προχωρήσει σημαντικά. Το ίδιο και ο αντίστοιχος της πλευράς Σορούρ, μέσω των νομικών εκπροσώπων του και των φοροτεχνικών του, σχετικά με τα δεδομένα μιας επένδυσης στην «κυανόλευκη» ομάδα. Αν και εφόσον δεν προκύψουν κωλύματα μέσα από αυτήν τη διαδικασία, τότε ένα σημαντικότατο εμπόδιο θα έχει παραμεριστεί.

Ένα άλλο ανάχωμα έχει ήδη γίνει προσπελάσιμο και πρόκειται για αυτό, το οποίο αφορά στην ταχύτητα ανάληψης των μετοχών από τον Αιγύπτιο φαρμακοβιομήχανο, από τη στιγμή που θα επέλθει η συμφωνία. Προκειμένου να μην «κολλήσει» για καιρό το ζήτημα στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας, λόγω του ότι ο επενδυτής είναι αλλοδαπός και εκτός χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει επιλεγεί – μέσω των νομικών των δύο πλευρών – η λύση της τυπικής αγοράς του μετοχικού πακέτου από την ελληνικής υπηκοότητας σύζυγο του Αιγύπτιου.

Ο Φάνης Τουτζιάρης έχει αναλάβει τη διαρκή επικοινωνία με τον Καρίμ Σορούρ, διαδικασία, η οποία ποτέ δεν διακόπηκε, γεγονός, που υποδηλώνει ότι το θέμα εξακολουθεί να βαίνει σε θετικό δρόμο.

 

Σχετικά Άρθρα

Σαν σήμερα: Ο πρώτος ποδοσφαιρικός αγώνας, με τoν Όμιλο Φιλομούσων!

Ποδόσφαιρο

Back to Top