- Bluearena - https://bluearena.gr -

Στο προσκήνιο για Ηρακλή η λύση Παπανικολάου

Η απόκτηση του Σωτήρη Μπένα (ασχέτως με το αν ο έμπειρος ψηλός αγωνίζεται και στο «4») προσφέρει μια αρχική σταθερά στη θέση «5», καθώς αυτό είναι το κεντρικό ζητούμενο, παρόντων των Κακαρούδη (αναμένεται να ανακοινωθεί η ανανέωση συνεργασίας) και Αγγελακόπουλου.

Όμως, στο Ιβανώφειο εξακολουθούν να αναζητούν το «κάτι παραπάνω» σε αυτήν τη θέση, αλλά και από την άποψη ότι ολόκληρη χρονιά δεν «βγαίνει» με έναν παίκτη. Βεβαίως, η προσδοκία αφορά στο να πρόκειται για λύση επιπέδου, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι (γνωστές και δεδομένες) απώλειες από το μεταγραφικό πεδίο, που είχαν να κάνουν με επιλογές σέντερ.

Ο Νίκος Παπανικολάου εξακολουθεί να είναι στο προσκήνιο του «κυανόλευκου» ενδιαφέροντος, ως μία εξαιρετική λύση, η οποία μπορεί να προσφέρει πολυδιάστατα στην ομάδα, καθώς ο 33χρονος forward/center διαθέτει ύψος (2.08), αλλά δεν είναι το κλασικό βαρύ «πεντάρι», καθώς στην επίθεση είναι ιδιαιτέρως κινητικός (πολύ χρήσιμο, παρόντος του Στεν Σοκ), αγωνίζεται και μακριά από το καλάθι και αποτελεί διαρκή απειλή με το «φαρμακερό» τρίποντο, που διαθέτει.

Παράλληλα, είναι ικανός ριμπάουντερ και μπορεί να βοηθήσει στις μάχες μέσα στο καλάθι με το ύψος του και όλα αυτά είναι στοιχεία που τον καθιστούν βασική επιλογή τη δεδομένη στιγμή, με βάση και τις επιλογές, οι οποίες υπάρχουν στη μεταγραφική αγορά.